razbili su barcu

Carlo Ancelotti se naklonio Luki Modriću i priznao pogrešku: Bio je izvanredan...

06.04.2023 u 11:03

Bionic
Reading

Real Madrid je u fantastičnom uzvratu polufinala Kupa kralja na Nou Campu razbio Barcelonu 4:0. Karim Benzema zabio je hat-trick, a trener 'kraljeva' Carlo Ancelotti još je jednom istaknuo koliko mu znači Luka Modrić

Bila je to istinska lekcija nogometa u režiji Real Madrida. 'Kraljevi' su na Nou Camp stigli s golom zaostatka iz prve utakmice polufinala Kupa kralja i svi su mislili da u Barceloni nemaju previše šanse.

A onda, šok i nevjerica za sve simpatizere katalonske momčadi. Real ih je doslovno pregazio i na kraju slavio čak 4:0. Junak pobjede neuništivi je Karim Benzema koji je na Nou Campu zabio hat-trick, a odmah uz njega je naš Luka Modrić.

Iza Modrića je težak tjedan, vratio se s reprezentativnog okupljanja te zbog toga ponovno razljutio čelnike kluba i trenera Carla Ancelottija. U razbijanju Valladolida 6:0 Luka Modrić nije dobio ni minute na terenu, utakmicu je gledao s klupe za pričuve, a nakon svega je bilo upitno i hoće li od prve minute krenuti protiv Barcelone.

Srećom, Carlo Ancelotti taktički odigrao cijeli ovaj 'igrokaz' te je na Nou Campu istrčao s najjačom mogućom postavom. Veterani Reala doslovno su razbili Barcu na njenom terenu.

Prvo je Ancelotti pohvalio junaka Karima Benzemu.

  • +24
Barcelona - Real (uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja) Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta

'Još jedna Zlatna lopta za Karima? I dalje je jedan od najboljih na svijetu...', kazao je Ancelotti, a onda se osvrnuo i na Luku Modrića:

'Modrić i Kroos? Ovo su utakmice u kojima su osobnost i iskustvo iznimno važni. Zato ih i dalje trebamo u ovakvim utakmicama. Večeras sam spojio energiju Rodryga, Valverdea i Camavinge s iskustvom Modrića i Kroosa. Da, Luka i Toni su itekako važni za nas. Jednostavno, bili su izvanredni. To je bilo ključno...'

Jasno je i Ancelottiju da bez Modrića ovaj Real Madrid jednostavno ne može, pokazalo se to i u ovom El Clasicu.