legendU LJUTI VAR

Capello opleo po sucima kao nikad; predložio je ideju koja bi mogla biti revolucionarna

24.01.2024 u 13:57

Bionic
Reading

Legendarni nogometni trener Fabio Capello ima zanimljiv prijedlog za ljude koji vode Fifu i Uefu

Na temu video tehnologije u nogometu, koja još uvijek mnogima nije jasna, 77-godišnji Fabio Capello odlučio je reći što misli.

Jer ostaje dojam da su neke odluke sporne, a nekako totalno nelogične i to usprkos brojnim kamerama i video tehnologiji koja je uvedena kao bi pomogla glavnim sucima. A za tu pomoć su posebno obučeni nogometni suci…

Stoga, Capello ima jako zanimljiv prijedlog:

'Možemo provesti dva sata razgovarajući o tome i opet ne bismo stigli ispričati sve što imamo na tu temu. Kao prvo, većina nogometnih sudaca nikada nisu bili igrači i ne znaju koji pokret je potrebno napraviti u određenim situacijama', kazao je karizmatični Talijan Capello za španjolsku MARCU, osebujan lik koji je kao igrač i trener prošao baš sve u nogometu. Još je na tu temu dodao:

'Mislim da bi bivši igrači trebali biti uključeni u VAR timove. Ali znate, suci su takvi da imaju svoj svijet, koji je zapravo zatvoren za druge. Poštuju druge, ali ništa više od toga. Iako često nisu u pravu', poentirao je Capello koji je između redaka žestoko opleo po sucima. Zapravo je rekao i puno više nego su se nadali novinari Marce.

Njegova ideja, kad se malo bolje razmisli, apsolutno ima logike i bila bi prava revolucija u nogometu. No, pitanje je kako bi na to reagirali školovani nogometni suci koji od toga žive.