AUTOBIOGRAFIJA

Cannavaro priznao: Zidanea ne volim jer je neugodan

11.06.2009 u 12:12

Bionic
Reading

Kapetan talijanske nogometne reprezentacije Fabio Cannavaro u suton svoje karijere odlučio je napisati autobiografsku knjigu u kojem je, između ostalog, napisao zašto nikad nije volio Zidanea te zašto se opet vratio u Juventus

Prema tvrdnjama samog Cannavara, najveću zaslugu za njegov povratak u Juventus je imao novi trener Ciro Ferrara. Naime, iako su navijači Juventusa protestirali zbog Cannavarovog povratka, kapetan talijanske reprezentacija se ipak vratio nakon što je tri godine ranije napustio klub koji je zbog poznate afere završio u drugoj ligi.

U svojoj autobiografskoj knjizi 'Fabio Cannavaro – moja priča, od napuljskih ulica do vrha svijeta', proslavljeni je branič objavio detalje svog povratka u Torino.

'Ciro Ferrara mi je u travnju poslao SMS u kojem mi je napisao da želi razgovarati sa mnom. Nazvao sam ga i on mi je rekao da u klubu razgovaraju o meni te da mi sportski direktor Alessio Secco namjerava ponuditi ugovor', stoji u knjizi.

S obzirom na to da mu je ugovor s Realom istekao, Cannavaro se bez odštete vratio u Juventus. No najzanimljiviji dio njegove autobiografije je onaj u kojem objašnjava zašto ne voli Zinedinea Zidanea:

'Zidane je bio najneugodniji igrač s kojim sam dijelio svlačionicu. Na terenu ga nikad nisam volio i uvijek smo imali sukobe. Iako je bio veliki igrač, nikad nisam vidio da igra pošteno i da se tako ponaša.'

S obzirom na to koliku popularnost Zidane uživa u svijetu, Cannavarove riječi će riječi sigurno naići na veliku osudu u redovima brojnih navijača proslavljenog Francuza.