LOŠ ŽDRIJEB ZA SP

Canjuga: Srbija? Nismo imali sreće

20.12.2010 u 10:44

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga nije bio previše oduševljen činjenicom da će njegove odabranice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u prosincu iduće godine u Brazilu igrati protiv reprezentacije Srbije

Ždrijeb kvalifikacija nije bio previše sretan za hrvatske rukometašice. Ne taji to ni zbornik Vladimir Canjuga.

'Jedine dvije reprezentacije koje smo htjeli izbjeći bile su Njemačka i Srbija. Nismo imali sreće, to je ždrijeb, ali od te dvije najjače reprezentacije iz drugog bubnja dobili smo ipak nešto slabiju. Nije lagan protivnik, posebno zato jer je uzvrat na njihovom terenu. Moramo zato u prvoj utakmici potruditi se napraviti solidnu prednost tako da možemo mirnije na uzvrat jer će tamo biti sigurno paklena atmosfera,' poručio je Canjuga iz Danske gdje u nedjelju završilo europsko prvenstvo pobjedom Norveške.

Canjuga je istaknuo kako će se reprezentacija pokušati okupiti barem tri puta kako bi što spremnija dočekala kvalifikacije.

'Ulog je ipak odlazak na Svjetsko prvenstvo, a tamo se određuju putnici za Olimpijske igre. Moramo puno raditi kako bismo uspješno prošli kvalifikacije,' poručio je hrvatski izbornik.

Za razliku od izbornika, Andrea Penezić je bila zadovoljna ždrijebom.

'Zadovoljna sam ždrijebom, jedino je nezgodno što igramo drugu utakmicu tamo. Bit će teško, puna dvorana i euforično. No mi se dobro poznajemo i mislim da smo bolje i da ih možemo pobijediti,' poručila je hrvatska rukometašica.

Prvi dvoboj igrat će se 5. lipnja u Hrvatskoj, uzvrat je sedam dana kasnije u Srbiji, a ukupni pobjednik će putovati na SP koje će se od 3. do 18. prosinca održati u Brazilu.

Na EP-u Danskoj i Norveškoj hrvatske rukometašice zauzele su deveto mjesto, dok su Srpkinje bile 14. Na SP će izravno prvak Rusija, te Norveška, Švedska i Rumunjska.

U ostalim dvobojima europskog 'play-offa' sastaju se Češka - Crna Gora, Nizozemska - Turska, Španjolska - Makedonija, Francuska - Slovenija, Island - Ukrajina, Njemačka - Mađarska i Poljska - Danska.