već je svima 'dosadio'

Čak je i Haalandov suigrač iz Cityja podržao akciju zabrane igranja Norvežaninu; opisali su ga jednom riječju

08.10.2022 u 16:43

Bionic
Reading

Nevjerojatna lakoća zabijanja golova Erlinga Haalanda toliko ide na 'živce' i njegovim suigračima, pa je jedan od njih, točnije Španjolac Aymeric Laporte tražio da mu se zabrani igranje'

Senzacionalnim igrama u samo dva mjeseca otkako je odjenuo dres Manchester Cityja, Norvežanin Haaland oduševio je sve. U 12 službenih utakmica zabio je 19 golova, a listopad je tek počeo. I zato su brojni rekordi engleske Premier lige u opasnosti.

S toga nije ni čudo da se protivnici 'predaju unaprijed'. Zbog te njegove dominacije već su krenule raznorazne šaljive peticije po društvenim mrežama. Jedna od njih pokrenuta je i na službenoj stranici Vlade Velike Britanije i potpisalo je oko dva milijuna korisnika, a u njoj se traži zabrana igranja Haalandu jer je 'robot'.

Naravno, vrlo brzo je i uklonjena, jer ipak je riječ o važnoj državnoj instituciji. Koliko god smiješna i bizarna bila.

No, ostala je peticija na stranici change.org, gdje se upisalo nešto više tisuća ljudi. Naslov glasi 'Peticija da se zabrani Erlingu Haalandu bavljenje nogometom jer nije pošteno', a posebno je zanimljivo da je istu prenio i Haalandov suigrač iz Cityja, Španjolac Aymeric Laporte.

  • +18
Manchester City - Manchester United, engleska liga, 2.10.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL