sada su sigurno očajni

Čudimo se Hajdukovim propustima, ali što tek reći za previd ovog kluba koji nije prepoznao Erlinga Haalanda?!

07.10.2022 u 13:15

Bionic
Reading

Norveško nogometno čudo, 22-godišnji Erling Braut Haaland, trenutno je napadač u najboljoj formi. A svoje igračke sposobnosti dokazuje u najjačim natjecanjima svijeta, engleskoj Premier ligi i Ligi prvaka

Mnogi Hajdukovi navijači već su postali imuni na propuste svojih 'skauta' i trenera mlađih kategorija, koji nisu uspjeli prepoznati talente, poput Luke Modrića i Zvonimira Bobana, pa su ostali uskraćeni za njihovo nogometno znanje.

No, da se takve stvari i krive procjene događaju i u drugim sredinama, zorno potvrđuje situacija iz Evertona, kluba kojem je 2018. godine, kada je bilo jasno da je prerastao norvešku ligu i da napušta Molde, bio ponuđen Erling Braut Haaland.

Klubu iz Liverpoola, danas ovaj 22-godišnjak, bio je ponuđen za sedam milijuna funti. Bivši gradonačelnik Liverpoola Joe Anderson otkrio je priču na društvenim mrežama.

'Sastao sam se 2018. godine s čelnicima Evertona i gledali smo video 18-godišnjeg Norvežanina koji je igrao za Molde. Postizao je golove kao od šale. Bill Kenwright me pitao što mislim. A ja sam rekao Robertu Elstoneu (op.a. izvršnom direktoru) 'dovedite ga'. Nikad neću zaboraviti da su tražili sedam milijuna za njega', napisao je Anderson na Twitteru.

No, tih sedam milijuna bila je tek početna cijena, a da stvar bude još gora po Everton, Daily Mail je potvrdio u svom tekstu kako su čelnici Moldea bili spremni spustiti cijenu na 'tek' pet milijuna funti.

Na kraju od posla nije bilo ništa, Norvežanin je otišao u RB Salzburg, pa u samo godinu dana impresionirao ljude iz dortmundske Borussije.

Nakon tri sezone u dresu žuto-crnih, Haaland je ovog ljeta preselio u Manchester City za 60 milijuna eura, a danas mu se vrijednost procjenjuje na 150 milijuna.

Što nije ni čudno, jer u 12 ovosezonskih utakmica za Građane zabio je čak 19 golova.

  • +18
Manchester City - Manchester United, engleska liga, 2.10.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL