OSTAJE U 3-5-2 SUSTAVU

Čačić o slaboj igri protiv Mađarske, izostavljanju Halilovića...

28.03.2016 u 11:06

Bionic
Reading

Iza hrvatske nogometne reprezentacije dvije su prijateljske utakmice, protiv Izraela (op.a. pobjeda 2:0) i Mađarske (remi 1:1), ali i marketinške aktivnosti, koje su očito remetile planove izbornika Čačića. S toga od priprema u svibnju i lipnju treba očekivati više, kako bi nastup na Euru bio puno aktraktivniji i rezultatski uspješniji

Od četiri poluvremena u dvobojima s Izraelom i Mđarskom, hrvtaski navijači mogu biti zadovoljni tek s dva. I u ta dva, naši su zabijali golove. S time da su dva protiv Izraela bila dovoljna za pobjedu, dok je jedan u Budimpešti donio remi s Mađarima.

Naravno, i izbornik Čačić svjestan je da igra nije bila prava, a potvrdio je to i u razgovoru za Goal.com

'Utakmica protiv Mađarske nije imala obrise prijateljskog susreta, već natjecateljskog dvoboja. Mi smo bili bolji i učinkovitiji u prvom dijelu, a sve što su Mađari napravili u prvom poluvremenu mi smo im priskrbili svojim tehničkim pogreškama. Tako da s prvih 45 minuta mogu biti jako zadovoljan', objasnio je Čačić, pa nastavio:

'Drugo poluvrijeme je bila sasvim drugačija slika. Mađarska je zaigrala mnogo agresivnije, stalno bila na granici žutog kartona, a tu se naši igrači nisu snašli. Posebice ne u sredini terena. I tako su nastali problemi. Mađari su nam dolazili u zonu šuta, nisu imali ozbiljnih prigoda, ali su bili puno goropadniji. Na kraju došlo je do izjednačenja što je iskreno i realan rezultat'.

Izbornik Čačić naglasio je da je svjesno mijenjao samo jednog igrača (bio je to Srna, koji je ušao u 75. minuti), ali i otkrio zašto nije želio dati priliku Lovrenu odnosno Haliloviću.

'Ima više razloga. Htio sam neke igrače vidjeti u punoj minutaži, a utakmica je bila pod tenzijom koju nisam htio razvodniti. Ok, trebao je početak biti drugačiji, Srna je na travnjaku morao biti od prve minute. No, s obzirom na probleme s njegovom kontuzijom odlučio sam ga poštedjeti. A što se tiče Halilovića, nisam uveo niti Dejana Lovrena. Htio sam veću minutažu dati igračima koji su do sada manje participirali u reprezentaciji. Meni je važno bilo skenirati igrače u svim situacijama, to sam sada i napravio. Ovo je bila utakmica za neke druge igrače. Htio sam vidjeti kako oni trpe jače duele, pritisak, ali i ovakvu atmosferu', dodao je Čačić i još jednom naglasio kako od onih 20 igrača nisu svi sigurni putnici u Francusku, baš kao što i oni koje je prije zvao, a ovog puta ostavio u klubovima, kandidiraju za Euro u Francuskoj.

Također, potvrdio je Čačić da od sustava 3-5-2 neće odustati jer momčad se nije 'pogubila' u njemu,a za Euro će uigravati i drugačije 'sheme'...

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE