APEL UOČI MARIBORA

Čačić: Molim sve da zaboravimo nesuglasice

21.08.2012 u 14:11

Bionic
Reading

Dan uoči dvoboja Dinama i Maribora oko maksimirskog travnjaka se lijepe Uefine reklame i znakovlje, a trener Čačić i vratar Kelava najavljuju tešku bitku od koje je na rasporedu tek prvo poluvrijeme

Trener Dinama Ante Čačić nema poraza nakon 29 utakmica na užarenoj plavoj klupi i oprezno najavljuje mogući jubilej koji bi ga približio nogometnom Eldoradu - Ligi prvaka.

'Svi čekamo ove utakmice, a ja sam im se nadao od prvog dana svog mandata. Maribor je ozbiljan protivnik koji igra dobar nogomet i ima naše puno poštovanje. Prilično sam siguran da na Maksimiru nećemo ništa riješiti, a tako i pripremam utakmicu. Ovo će biti tek prvo od dva poluvremena i jako je teško očekivati 'izlet' na uzvrat u Maribor. On nema pretjeranu pojedinačnu kvalitetu, ali je zrelo posložen i ima dobru koncepciju na terenu', počinje Čačić i obraća se svojoj publici.

'Želim da sutra imamo 12 igrača, da nas nosi gromoglasna podrška svih 90 minuta. Trebamo zaboraviti sve nesuglasice i izboriti što dulje obitavanje na maksimalnoj nogometnoj razini', apelira trener.

Na vratima će biti čest 'anđeo čuvar' Dinamovih ambicija Ivan Kelava.

'Ozračje u svlačionici je odlično, a kako i neće biti s obzirom na to da je iza nas sedam pobjeda u nizu. Nekada bismo znali gubiti dobivene utakmice, a ove sezone pokazujemo ogroman karakter. Vraćamo se iz minusa, slavimo nakon preokreta - sjetite se samo čuda protiv Ludogorca...', prenosi pozitivno ozračje iz svlačionice novi Dinamov zamjenik kapetana i nastavlja.

'Proučavao sam njihove šutere i nije samo Tavares opasan. Znam kakve su im navike, vidjeli smo i da su opasni nakon prekida i dobro smo pripremljeni za opasnosti. Ne očekujem nimalo laku utakmicu, jer Maribor je ozbiljna momčad i sigurno ću imati posla', završava Kelava.

Iz kluba su izvijestili da prodaja ulaznica ide odlično. Nemaju točnu brojku zarađenih kuna, jedino je izvjesno da više nema ulaznica za sektor zapad dolje. Dvoboj je na rasporedu u Maksimiru u srijedu u 20.45 sati, a uzvrat je idućeg utorka u Ljudskom vrtu.