SKUPINA D

BVB nadigrao Arsenal, u Istanbulu umalo senzacija!

16.09.2014 u 23:01

Bionic
Reading

Borussia Dortmund bez najvećih je zvijezda kod kuće slavila protiv Arsenala, dok je Anderlecht sve do posljednje minute vodio u Istanbulu protiv Galatasaraya, da bi utakmica na kraju završila remijem

Borussia D.-Arsenal 2:0 (Immobile 45', Aubameyang 48')
Galatasaray-Anderlecht 1:1 (Yilmaz 90'+1, Praet 52')

Prije utakmice, mnogi su bili spremni reći kako je ovogodišnja Borussija Dortmund značajno slabija od one prethodnih godina, pogotovo nakon odlaska Lewandowskog, te nakon ozljeda ključnih igrača poput Reusa, Hummelsa i Gundogana, redom tri njemačka reprezentativca.

Jedino u čemu je Arsenal bio bolji tijekom 90 minuta utakmice posjed je lopte, sve ostalo bilo je na strani domaćina. Činjenica da su uputili čak dvadeset udaraca više po golu dovoljno govori o tome koliko su bili opasniji od svojih gostiju, a tu je dominaciju krajem prvog poluvremena pogotkom nakon solo akcije okrunio Ciro Immobile, prinova iz talijanskog Torina.

Tek početkom drugog dijela, u 48. minuti, svoju je brzinu pokazao Aubameyang te prvi došao do lopte ispred Arsenalove obrane i golmana. Njegov je pogodak povećao prednost Borussije na 2:0, što je bio i konačni rezultat.

Ta su dva pogotka bila dovoljna za trijumf Borussije, koja je prošle sezone poražena na svom stadionu protiv Arsenala iako su i tada stvorili gotovo pa tucet izvrsnih prilika. Ovoga su puta iskoristili svoje šanse i zasluženo upisali prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

Utakmica u Istanbulu umalo je donijela veliku senzaciju prvog dana, pošto je belgijski prvak Anderlecht vodio sve do sučeve nadoknade vremena.

Belgijanci su do prednosti došli u 52. minuti preko krilnog igrača Praeta, da bi Galatasarayu bod sačuvao Burak Yilmaz, jednu minutu nakon što je isteklo standardnih 90 minuta. Bod svakome neće zadovoljiti ambiciozne Turke, dok i u redovima Anderlechta mogu žaliti pošto su bili svega dvije minute udaljeni od punog ulova u Istanbulu.