PUTOKAZ ŠTIMCU

Bundesligašima puno više od prodaje TV prava

28.11.2008 u 17:59

Bionic
Reading

Njemačka nogometna liga (DFL), koja u svom članstvu ima svih 36 prvoligaških i drugoligaških klubova, objavila je kako je dogovorila prodaju televizijskih prava za naredne četiri sezone za ukupno 1.65 milijardi eura, odnosno prosječno 412 milijuna eura po

Prema novom ugovoru svaki će klub zaraditi po sedam milijuna eura više po sezoni no što je to bio slučaj prema prošlom četverogodišnjem ugovoru.

Novi ugovor donosi i novu satnicu, pa će tako jedna od subotnjih utakmica počinjati u 18.30 sati, dok je dosada običaj bio da sve subotnje utakmice počinju u 15.30, a razdvojit će se i termini igranja dviju nedjeljnih utakmica. Ove sezone se nedjeljne utakmice igraju u 17 sati, dok će se od sljedeće sezone jedna igrati u 15.30, a jedna u 17.30 sati.

Komercijalna televizija Premiere zadržala je prava na prikazivanje utakmica uživo, dok će državni kanali ARD i ZDF imati emisiju s najzanimljivijim trenucima s utakmica prve lige, ARD u subotnjem ranovečernjem terminu, te u nedjelju kasno navečer, a ZDF u subotu kasno navečer, te u nedjelju u ranovečernjem terminu.

Satelitska postaja DSF emitirat će najzanimljivije trenutke s utakmica druge lige u petak i nedjelju, te će uživo prenositi derbi u ponedjeljak navečer.

'Ostvarili smo odličan dogovor u teškom razdoblju za profesionalni nogomet', smatra predsjednik DFL-a Reinhard Rauball.