Dimitrov poslao poruku

Bugarin koji je digao cijeli Zadar na noge te stvorio paniku priznanjem kako ima koronavirus, napokon se oglasio nakon tri tjedna šutnje

15.07.2020 u 08:18

Bionic
Reading

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov postao je krajem lipnja vijest dana u svjetskim medijima nakon što je objavio, uoči završnice turnira Adria Tour u Zadru, da pozitivan na koronavirus. Turnir je odmah otkazan, a uz Dimitrov još je nekoliko osoba zaraženo uključujući Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića

No, ono o čemu se malo pisalo jest činjenica kako je među brojnim Zadranima koji su tih dana posjetili turnir i koji su se fotografirali s tenisačica za uspomenu zavladala prava mala panika.

>> Procurili novi nevjerojatni podaci vezani za Dimitrova i zarazu koronavirusom; u Zadar je stigao bolestan, a evo gdje je sve bio prije toga

Podsjetimo, tih dana Dimitrov je igrao košarku s kolegama u dvorani Kreše Čosića u društvu nekoliko igrača prve momčadi KK Zadra, a na tzv. Kids Dayu se družio i fotografirao s djecom.

Neki su zadarski ljubitelji tenisa čak otišli toliko daleko da su bili uvjereni kako je Dimitrov, koji je po dolasku u Zadar rekao da mu je loše i mnogobrojni Zadrani su zbog njegova ponašanja uvjereni kako je sumnjao da ima koronavirus.

U cijeloj priči treba spomenuti kako se tijekom meča s Bornom Ćorićem odbio rukovati s protivnikom na mreži (pozdravio ga je lakatom), a nije dao ruku niti sucu meča.

Od tog 21. lipnja kada je šokirao sve u Zadru i Hrvatskoj, kada je na društvenim mrežama objavio kako je pozitivan na koronavirus te kako mu je žao, Dimitrov se nije oglasio sve do 14. srpnja kada je s broda, na kojem odmora i održava formu, napisao:

'Upravo sam od liječnika u Monaku dobio sjajne vijesti te mi je javljeno da san negativan na Covid-19. Hvala vam za svu podršku ovih prošlih tjedana tijekom moje karantene. Radujem se što ću se uskoro vratiti treningu kako bih bio spreman za nastup u SAD-u', napisao je kratko 26-godišnji Dimitrov koji je prije dolaska u Zadar partijao u Beogradu, a kratko je posjetio SAD i rodnu Bugarsku. Tada su mnogi s kojima se družio strahovali kako ih je zarazio, ali na koncu je sve prošlo bolje od očekivanog.

Nova isprika Zadru i Hrvatskoj ili obitelji Đoković - koju je žestoko napao njegov menadžer - nije uslijedila. Očito je mislio kako nema potrebe...

  • +43
Sudionici Adria tour turnira testirani na koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX