WIMBLEDON

Bugarin bacio Engleze i branitelja naslova u očaj

02.07.2014 u 19:57

Bionic
Reading

Bugarin Grigor Dimitrov prvi je polufinalist Wimbledona u konkurenciji tenisača. U prvom četvrtfinalnom ogledu savladao je branitelja naslova Andyja Murrayja sa 6:1, 7:6(4), 6:2

Dimitrov je odigrao sjajan meč, oduzeo britanskom tenisaču servis čak pet puta, te je slavio za točno dva sata igre.

Prethodno ovogodišnjem turniru Dimitrov nije nikad prošao dalje od 2. kola Wimbledona, a sada će za finale igrati protiv boljeg iz ogleda između Marina Čilića i Novaka Đokovića.

Dimitrov je trenutno uslijed niza od devet uzastopnih pobjeda, budući je prethodno Wimbledonu osvojio Queen's Club. Podsjećamo, prošle je godine Murray okončao britanski post u Wimbledonu i postao prvi tenisač-pobjednik turnira nakon 77 godina.

Trenutno 13. tenisač ATP ljestvice Grigor Dimitrov nije skrivao uzbuđenje po plasmanu u polufinale Wimbledona, svoj općenito prvi polufinale na Grand Slam turnirima.

'Uzbuđen sam i sretan što sam prošao dalje u tri seta. Nikad nije lako igrati protiv Andyja, posebice pred domaćom publikom. Osjećao sam s sretnim danas. Čim smo započeli sa zagrijavanjem osjetio sam da njegova igra nije na najvišoj razini, a ja sam bio prilično samouvjeren i igrao sam dobar tenis. Prvi mi je set pomogao da uhvatim dobar ritam. Tie-break drugog seta je bio ključan trenutak za mene. Na ulasku u treći set znao sam da imam stvari pod kontrolom', rekao je Dimitrov nakon pobjede rezultatom 6:1, 7:6(4), 6:2.

'Bio sam prilično smiren tijekom čitavog susreta i na kraju sam izašao kao pobjednik. Imam još dva meča za odigrati, nadam se. Pokušavam ostati na pravom putu i pripremiti se za sljedeći', dodao je Bugarin, kojem je pobjeda protiv Murrayja bila deveta uzastopna.

'Jako sam razočaran načinom na koji sam započeo. Osjetio sam da sam mu dao samopouzdanje na početku. Puno je lakše osjećati se ugodno kada vodite 2:0. To nije bio sjajan dan. Osjećao sam se dobro na zagrijavanju, a onda sam loše započeo. Nisam bio dovoljno dobar. Bilo je vremena za povratak, ali nisam iskoristio prilike u drugom setu. On je odigrao jako solidan meč, malo je griješio i puno reternirao. Sve su statistike bile u njegovu korist. Žao mi je samo što mu nisam više otežao', komentirao je prošlogodišnji vimbldonski pobjednik Murray.