UFC ON FOX 5

Budite uz jedan od posljednjih borilačkih spektakla u 2012.

03.12.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Ljubitelji slobodne borbe još će jednom doći na svoje u noći sa subote na nedjelju, 9. prosinca, kada UFC peti put 'nastupi' na američkoj državnoj televiziji FOX. Live prijenos zaista spektakularne UFC on FOX 5 priredbe pogledajte uživo na Fight Channel PPV-u!

Najviše pozornosti u Seattleu će izazvati dvoboj za titulu u lakoj kategoriji između aktualnog prvaka Bensona Hendersona i Natea Diaza. Nakon uspješne dvostruke epizode s Frankiejom Edgarom, Hendersonu će s druge strane kaveza stati jedan od najraznovrsnijih boraca u diviziji do 70 kilograma, Nate Diaz. O

tkako je iz WEC-a stigao u UFC, Henderson još uvijek ne zna za poraz te je nanizao pobjede protiv Boceka, Millera, Guide i dva put protiv Edgara. Diaz je također neporažen u lakoj kategoriji gdje se preselio iz veltera nakon poraza od Kima i MacDonalda. Da se radilo o vrlo pametnoj odluci pokazuju i impresivne predstave protiv Gomija, Cerronea i Jima Millera. Upravo mu je ova posljednja pobjeda osigurala šansu za naslov što mu je ujedno i daleko najveći i najvažniji ispit karijere.

Ništa manje zanimljiv neće biti niti okršaj legendarnog Mauricija Shoguna Rue i švedske super zvijezde Alexandera Gustafssona koji će poslužiti kao co-main event večeri. Iako se ne radi službeno o eliminacijskom meču za poziciju izazivača u poluteškoj kategoriji, ukoliko Šveđanin svlada Shoguna, vrlo je izvjesno da će UFC upravo njega suprotstaviti neprikosnovenom vladaru Jonu Jonesu.

Brazilac je u posljednjem dvoboju, koji se baš kao i većina njegovih mečeva može okarakterizirati kao pravi rat, pobijedio Brendona Veru tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Gustafsson je, pak, u UFC-u doživio tek jedan jedini poraz (Phil Davis) uz šest prilično uvjerljivih pobjeda. Jedini njegov protivnik koji je preživio do sudačke odluke je Brazilac Thiago Silva u travnju ove godine. Ljubitelji slobodne borbe su jednoglasni da bi okršaj Rua - Gustafsson mogao biti jedna od poslastica prosinca.


UFC on FOX 5 nam donosi i odgođeni super dvoboj bivšeg višestrukog UFC prvaka BJ Penna i nadolazeće kanadske MMA zvijezde Roryja MacDonalda. Dvojac se trebao susresti prije otprilike dva mjeseca, no MacDonald je na treningu rasjekao arkadu pa je meč morao biti pomaknut za prosinac. Oni koji malo više prate zbivanja u UFC-u znaju da se radi o povratku privremeno umirovljenog Penna koji se u kavez vratio isključivo da bi 'očitao lekciju' mladom Kanađaninu.

UFC on FOX 5 je definitivno priredba koju nikako ne smijete propustiti ukoliko ste fan najjače svjetske MMA promocije. Program počinje u 02:00h iza ponoći, sa subote na nedjelju (9. prosinca), na Pay Per View kanalu Fight Channel (MAXtv kanal 25).

Uvjet je bilo podvrgavanje redovitim doping testovima jer je Havajčanin uvjeren da MacDonald ne igra čisto. Mlada nada je za sada uspješno prošla sve provjere, no posljedica optužbi će sigurno biti dodatna napetost i podignute tenzije na samom meču. Ako izgubi, Penn bi se vrlo lako mogao jednom za svagda oprostiti od slobodne borbe što bi značilo i konačno umirovljavanje jedne od najvećih MMA ikona svih vremena.

Posljednji dvoboj glavnog dijela večeri donosi okršaj dva dugogodišnja američka UFC-ovca Mikea Swicka i Matta Brownea. Swick se nakon duže pauze nedavno uspješno vratio pobjedom protiv DaMarquesa Johnsona, dok Brown trenutačno plovi na sjajnom nizu od tri uzastopne pobjede. Novo slavlje bi ga definitivno gurnulo u gornji dom kvalitetom natrpane velter divizije.

Da se radi o vrhunskoj priredbi govori i podatak kako su u uvodnom programu ostali borci poput Schauba, Johnsona, Edwardsa, Sivera i Phana.

Glavne borbe:
Benson Henderson vs. Nate Diaz
Mauricio Shogun Rua vs. Alexander Gustafsson
BJ Penn vs. Rory MacDonald
Mike Swick vs. Matt Brown

Uvodne borbe:
Brendan Schaub vs. Lavar Johnson
Dennis Siver vs. Nam Phan
Ramsey Nijem vs. Joe Proctor
Yves Edwards vs. Jeremy Stephens
Darron Cruickshank vs. Henry Martinez
Scott Jorgensen vs. John Albert
Tim Means vs. Abel Trujillo
Raphael Assuncao vs. Mike Easton
Michael Chiesa vs. Marcus LeVesseur