POSLJEDNJI ALL-STAR

Bryant otkrio nepoznati detalj o europskom velikanu

Bionic
Reading

Od dana kada je Kobe Bryant i službeno objavio odlazak u igračku mirovinu, potražnja za VIP ulaznicama za All-Star utakmicu postala je ogromna jer bilo je jasno da će to biti jednako emotivan i velik trenutak kao i onaj iz 2003. kada se u Atlanti ukazao Michael Jordan. Emotivni Bryant prisjetio se svog najdražeg All-Star vikenda, ali i velikana europske košarke Dirka Nowitzkog, otkrivši nove detalje o njihovu odnosu

Nakon odlaska Bryanta, vlasnika pet titula NBA prvaka, jasno je da je liga ostala bez jednog od najvećih svih vremena, igrača koji se po svojim igračkim predispozicijama i pobjedničkom mentalitetu može svrstati rame uz rame s Jordanom.

Stoga je logično kako je tijekom tri dana NBA All-Star vikenda u Torontu, oko Bryanta, bilo na druženju s novinarima ili na službenom treningu pred navijačima, bila daleko najveća gužva. Na treningu je publika nekoliko puta skandirala njegovo ime, a 37-godišnjem Kobeu se na licu vidjelo da mu nije svejedno…

'Osjećaj je dobar. Zaista se osjećam blagoslovljeno što sam imao priliku igrati s nekima od najvećih košarkaša ikada. Zbog toga se stvarno dobro osjećam', kazao je dan prije svoje posljednje All-Star utakmice Bryant koji je u Los Angeles Lakerse stigao 1996. direktno iz srednje škole.

Jeste li došli do točke da ste sami sebi rekli: To je to, gotovo je. Jeste li postali svjesni da više nećete igrati i lupaju li vas emocije zbog toga?

'U ovom trenutku sam sretan i meni je sve ovo jako cool. Koliko igrača može reći da je igralo u NBA-u 20 godina i biti svjedokom smjene 3-4 generacije? Meni ovo nije tužan trenutak jer sam sretan i počašćen što sam ovdje.'

Možete li nam opisati kako zamišljate svoj prvi dan u igračkoj mirovini?

'Vjerojatno ću se probuditi, popiti kavu i nakon toga se ponovno vratiti u krevet (smijeh). Bit će mi sasvim OK…'

Prije nego što odigrate zadnji All-Star susret, koji vam je osobno ostao u najljepšem sjećanju?

'Moj prvi All-Star u Clevelandu je bio poseban jer tamo je bilo 50 najboljih NBA igrača svih vremena. Poseban mi je bio i All-Star '98. kada sam prvi put zaigrao na utakmici Istok-Zapad (New York) te dijelio svlačionicu s velikanima kao što su John Stockton, Clyde Drexler i ostali. To je bilo stvarno cool!'

Poznato je da imate iznimno visoko mišljenje o stranim košarkašima, a pogotovo o Nijemcu Dirku Nowitzkom. Kakav imate odnos s njime?

'Dirk i ja oduvijek imamo sjajan odnos jer smo prije svega veliki natjecatelji. Isto tako, obojica smo ostali lojalni svojim klubovima. Evo vam i jedna kratka priča… Kada je Dirk postao slobodan igrač, bio je najveće ime, uz dužno poštovanje drugima, no ipak sam mu odlučio poslati poruku iako sam znao njegov odgovor. Napisao sam mu: 'Morao sam ovo napisati, Dirk, volio bih da dođeš u LA'. Odgovorio mi je 'da bi volio igrati sa mnom, ali da je Dallas njegov dom. Da je to njegova momčad i da ne želi otići'. Dakle, ispada kako Dirk i ja imamo slične poglede na takve stvari…' otkrio je tako Bryant nove detalje o odnosu s Dirkom kojeg je želio u LA Lakersima.

Ovaj detalj, kada Kobe šalje poruku Dirku kako bi mirno spavao iako je znao odgovor unaprijed, dovoljno govori koliko mu je stalo do pobjeda.

Povijesna All-Star utakmica Istok-Zapad, prva izvan SAD-a ikada te posljednja u Bryantovoj karijeri, igra se u Air Canada Centreu u noći s nedjelje na ponedjeljak u 2 sata po srednjoeuropskom vremenu.