a što će reći borat?

Brutalno iskreni trener Astane: U Kazahstanu bi bio praznik da prođemo Dinamo

24.07.2023 u 20:06

Bionic
Reading

Dinamo i Astana sutra (utorak, 25 srpnja, 20 sati, MAXSport 1, MAXtv) na Maksimiru igraju prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Susret su najavili trener Astane Grigorij Babajan i napadač Abat Ajmbetov

Astana je u 1. pretkolu Lige prvaka teško prošla gruzijskog prvaka Dinamo Tbilisi. U Kazahstanu je prva utakmica završila 1:1, a potom je Astana u uzvratu u Tbilisiju slavila 2:1. Sad su kazahstanski prvaci stigli u Zagreb gdje ih sutra (utorak, 25. srpnja, 20 sati, MAXSport 1, MAXtv) na Maksimiru čeka prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka protiv Dinama.

'Imali smo određenih problema uoči leta za Zagreb, umjesto pet, letjeli smo čak 10 sati do Hrvatske. Ali, imamo dovoljno vremena za odmor prije sutrašnje utakmice, bit ćemo spremni za ogled s Dinamom', otkrio je trener Astane Grigorij Babajan pa napomenuo:

'Dobro znamo snagu i kvalitetu Dinama, prošle godine su pobijedili i Chelsea, stalno igraju u europskim natjecanjima.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dinamo je 2018. godine slavio u oba međusobna ogleda, bilo je 1:0 u Zagrebu te 2:0 u Astani.

'Teško je uspoređivati našu momčad, ali i Dinamo u odnosu na 2018. godinu. Mislim kako je Dinamo favorit. Mi iz one momčadi koja je igrala protiv Dinama 2018. godine u kadru imamo još samo dva igrača, jedan od njih je Hrvat Tomasov. Ali pokazat ćemo što znamo, koliko smo kvalitetni. Kod nas bi u Kazahstanu valjda bio praznik ako bi prošli Dinamo', iskreno je priznao trener Astane Grigorij Babajan.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Napadač Abat Ajmbetov je optimističan uoči sutrašnje utakmice.

'Dobra smo momčad, znamo da je Dinamo velik klub, ali mi se želimo pobjedom vratiti u Kazahstan. Za Dinamo igraju brojni hrvatski reprezentativci, ima i makedonskih, ma dosta toga znamo o njima. Puno smo pričali s Čondrićem i Tomasovom, oboje su nam rekli jako pozitivne stvari i o Dinamu i o samom gradu Zagrebu. Svi vjerujemo da ćemo uz pomoć Boga pokazati sve što znamo, vratiti se u Astanu s dobrim rezultatom', kaže Abat Ajmbetov.