ZAŠTO NE DINAMO?

Brutalno iskreni Oršić: Rekao sam Daliću da sam sebe ne bih pozvao, a Petković...

06.07.2023 u 06:12

Bionic
Reading

Mislav Oršić za Dnevnik Nove TV govorio je o transferu u Trabzon, Bruni Petkoviću, povratku u Dinamo i hrvatsku reprezentaciju

Bivši Dinamov igrač i povremeni hrvatski reprezentativac Mislav Oršić otvorio je novo poglavlje svoje karijere potpisavši za Trabzonspor. Turski klub koji vodi Nenad Bjelica trenutačno je na pripremama u Sloveniji, a za Dnevnik Nove TV s njim je porazgovarao Ivan Forjan.

"Osjećam se dobro poslije epizode u Southamptonu. Evo, sve je na svom mjestu. Imamo sjajne uvjete za pripreme ovdje, s novom momčadi krećem po nove pobjede", rekao je za Dnevnik Nove Oršić.

Ponovo si s Nenadom Bjelicom?

"Lijepo smo surađivali dvije godine u Dinamu, nadam se da ćemo sad nastaviti."

Gdje je pošlo po krivu u Southamptonu?

"Ne znam. Nemam odgovor na to. Ne znam zašto sam došao, ništa nije išlo po planu, nije se dogodilo ništa od onoga što su mi obećali. To je konačno gotovo i nadam se da će sad biti bolje."

Pozdravio si se s bivšim suigračima, nagovaraš li Petkovića na Tursku?

"Svi me to pitaju", nasmijao se pa nastavio. "To je njegova stvar i stvar dogovora klubova. Volio bih ponovo surađivati s njim, koliko smo golova i asistencija razmijenili u Dinamu. Volio bih ga ponovo pokraj sebe."

Je li istina da Dinamo nije dovoljno gurao za tvoj povratak?

"Nisam želio dugo čekati. Trabzon je inzistirao i nisam želio ući u pripreme u Southamptonu i da se to oduži pa da slučajno nešto propadne pa da ostanem tamo. Nisam mogao čekati Dinamo."

Je li ti žao što Dinamo nije bio konkretniji?

"Ne mogu na to odgovoriti."

Plan je povratak u reprezentaciju, jesi li razgovarao s izbornikom?

"Bili smo u kontaktu. Rekao mi je iskreno kakva je situacija, a znao sam i sam. Rekao je da kad nađem novi klub da ću opet biti fokusu. To mi je cilj."

Što si ti rekao u tom razgovoru?

"Rekao sam mu da ni sam sebe ne bih pozvao u ovoj situaciji. Reprezentaciji trebaju igrači koji u danom trenutku mogu najviše pomoći, ja nisam bio taj za Ligu nacija", pošteno je podvukao Oršić.

VIDEO možete pogledati OVDJE.