kazna je za sve jednaka

Brutalna kazna za jedanaestogodišnju djevojčicu koja je utrčala na teren kako bi od Ronalda dobila dres: Srećom, moj tata će to platiti...

13.11.2021 u 08:19

Bionic
Reading

Jedanaestogodišnja Addison Whelan uletjela je na teren nakon završetka utakmice između Republike Irske i Portugala kako bi došla do Cristiana Ronalda i zatražila njegov dres. Uspjela je u svojoj namjeri, ali taj će dres skupo koštati njezine roditelje

U većini su Europe kazne za utrčavanje na sportske terene brutalno visoke. Postoji i dobar razlog, kako bi se spriječilo navijače da ometaju sportašice i sportaše, no s vremena na vrijeme neki se odvaže, uhvate svoj 'trenutak slave', a nakon toga požale jer kaznu otplaćuju godinama.

O tome u četvrtak navečer u Dublinu sigurno nije razmišljala jedanaestogodišnja Addison Whelan koja je uletjela na teren nakon završetka utakmice kvalifikacija za plasman na SP 2022. između Republike Irske i Portugala kako bi došla do Cristiana Ronalda i zatražila njegov dres.

'Sjedila sam u drugom redu. Lako sam preskočila prve klupe i ogradu. Utrčala sam na teren, a osiguranje je bilo odmah iza mene. Samo sam nastavila trčati vrišteći Ronaldovo ime. Okrenuo se i vidio me. On je rekao da me puste na miru. Došao je mene, bila sam u šoku, ali sam uspjela zatražiti dres. Njegova sam velika navijačica', prepričala je Addison Whelan svoju avanturu.

>> SJAJNU GESTU CRISTIANA RONALDA POGLEDAJTE OVDJE

Zvijezda Manchester Uniteda joj je ispunila želju. Uplakana djevojčica je dobila dres i zagrljaj od Cristiana Ronalda, a nakon toga ju je osiguranje ispratilo izvan terena.

  • +19
Cristiano Ronaldo i curica, Dublin, Irska - Portugal, 11.11.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Brian Lawless / PA Images / Profimedia

Ali, njezin ulet na teren nije prošao bez kazne. Jer prekršaj je prekršaj pa je tako i jedanaestogodišnja djevojčica kažnjena s 2500 funti!

'Istina, kažnjena sam zbog uleta u teren. Srećom, moj tata će to platiti', rekla je Addison u razgovoru za irske medije. Da, tata može biti sretan, kćer mu je na jedan dan postala glavna vijest, uz to je dobila i Ronaldov dres te njegov zagrljaj. I sve to za 2500 funti, tj. oko 3000 eura! Cijena prava sitnica, no neke se stvari jednostavno ne mogu kupiti novcem! I baš zato - Bravo, Addison!

No, u međuvremenu se oglasio Irski nogometni savez te objavio da će poništiti ovu novčanu kaznu koju je Addison dobila.

'UEFA nas obavezuje da kažnjavamo gledatelje koji ulaze u teren, naročito dok utakmice traju te apeliramo na navijače da poštuju ovo važno pravilo', napomenuli su iz Irskog nogometnog saveza.