ide kod bjelice

Bruno Petković zatražio odlazak iz Dinama, ali pojavio se neočekivani problem...

24.05.2023 u 19:21

Bionic
Reading

Bruno Petković (28) svoju je epizodu u dresu Dinama odradio, a u sljedećim bi danima, barem tako tvrde turski mediji, trebao zgotoviti transfer u redove Trabzonspora kojeg vodi Nenad Bjelica

Turski mediji koji prate događanja u i oko Trabzonspora objavili su kako je trener Nenad Bjelica u dogovoru s čelnicima kluba pronašao prvo pojačanje za novu sezonu, a to je - Bruno Petković (28)!

Tako portal Fotomac donosi priču prema kojoj je Petković već sve dogovorio s Bjelicom i Trabzonsporom te se čeka samo konačan dogovor između Dinama i Trabzona.

'Trabzonspor je počeo slagati napadačku liniju za sljedeću sezonu. Na zahtjev trenera Nenada Bjelice klub je krenuo u pregovore s Brunom Petkovićem te je dogovor između igrača i kluba postignut', tvrdi se u tekstu objavljenom na Fotomacu i napominje:

'Nenad Bjelica je rekao kako u momčadi svakako želi imati svog bivšeg igrača iz Dinama Brunu Petkovića. Predsjednik Trabzonspora Ertugrul Dogan i menadžeri odmah su započeli pregovore sa zagrebačkim Dinamom. Sam Petković je izjavio kako je spreman za novi izazov, što je i prenio upravi zagrebačkog kluba.'

No, neće se Dinamo samo tako odreći Petka. Dapače, na Maksimiru se nadaju dobroj zaradi, a Turci kao Turci, pokušavaju spustiti cijenu. I tu je nastao veliki problem.

Jer Trabzonspor je Dinamu za Petkovića ponudio samo milijun i pol eura odštete, a 'modri' ga neće pustiti za manje od četiri milijuna! Razlika od dva i pol milijuna eura je ogromna, posebice kad je Trabzon u pitanju pa je cijeli posao pod velikim znakom pitanja.

'Zvijezda Dinama ima još godinu dana ugovora s klubom. Dinamo traži četiri milijuna eura odštete, a ponuda Trabzonspora je 1.5 milijuna eura', navodi se u tekstu objavljenom na Fotomacu uz zaključak:

'Trabzonspor sad pod svaku cijenu mora postići dogovor s Dinamom jer je razlika u ponudi od 2.5 milijuna eura nije zanemariva.'

Petković je ove je sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima za Dinamo te je zabio 14 golova uz još devet asistencija, a u Dinamo ga je 2019. godine doveo baš Nenad Bjelica. Petković je svojim igrama u Dinamu izborio status standardnog hrvatskog reprezentativca pa mu i to dodatno podiže cijenu. Sad je na Trabzonu da se 'isprsi' i ispoštuje ono što Dinamo traži za jednog od svojih stožernih igrača.