zabija kao na traci

Bruno Petković u lovu na dva luda rekorda; ovo nitko u povijesti od Hrvata nije uspio

08.03.2024 u 09:00

Bionic
Reading

Napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković ima priliku ispisati povijest hrvatskog nogometa

Nakon utakmice protiv grčkog PAOK-a u kojoj za zabio dva gola 29-godišnji Bruno Petković svima je poslao jasnu poruku da je golgeterska kriza iza njega.

No, ono što je još zanimljivije s nova dva gola Bruno Petković popeo se na diobu prvog mjesta vodećih strijelaca Konferencijske lige.

Naime, na vrhu su trenutačno Petković i napadač Maccabi Tel Aviva Eran Zahavi sa sedam postignutih golova.

'Prvi strijelac? Lijepa brojka i statistika, ali momčadski uspjeh mi je bio na prvom mjestu. Jedan, dva gola više-manje neće definirati jesam li bolji ili lošiji igrač', kazao je Petković nakon utakmice. Uostalom, i sam kaže da je to njegov posao:

'Moji golovi? Ha, to mi je posao. Moram to i češće raditi, moram raditi na tome da pomognem momčadi dubinom i prostorom. Jako mi je drago što sam ih zabio, ali najvažnija je pobjeda momčadi'.

Podsjetimo, Petković je u skupini zabio dva gola Astani, zatim je zabio dva protiv Ballkanija, jedan gol je postigao protiv Real Betisa u play-offu, a dva je gola zabio protiv PAOK-a u prvom susretu osmine finala.

Obzirom da Dinamo ima dobre izglede za plasman u četvrtfinalu nogometne Konferencijske lige jasno je kako Bruno Petković, koji opet igra u sjajnoj formi kao što je bilo na prošlom Euru kad je zabio i velikom Brazilu, ima priliku ispisati povijest hrvatskog nogometa. Ako uspije ostati na vrhu do kraja natjecanja postat će prvi Hrvat koji je tako nešto napravio u Europi!

Inače, na trenutačnoj ljestvici strijelaca po pet golova zabili su Dor Peretz (Macccabi Tel Aviv), Gift Orban (Gent), te Benjamin Nygren (Nordsjaelland), Gulbrandsen (Molde).

ULAZI MEĐU DINAMOVE LEGENDE

Također podsjetimo, o čemu smo već pisali, kako Bruno Petković lovi i jedan klupski rekord. Naime, s dva gola protiv PAOK-a stigao je do ukupno 26. europskog gola u dresu Dinama. Na toj vječnoj ljestvici još uvijek je na vrhu Mislav Oršić sa 28 golova.

Do prvog mjesta svih vremena na Dinamovoj ljestvici Petkovića dijele još samo tri gola u europskim natjecanjima čime bi se upisao u povijest Modrih.

*više statistika OVDJE

STRIJELCI DINAMA U EUROPI (svih vremena)

  • Mislav Oršić 28 golova
  • Bruno Petković 26 golova
  • Slaven Zambata 15 golova
  • Igor Cvitanović 15 golova
  • El Arabi Hilal Soudani 13 golova
  • Arijan Ademi 13 golova
  • Sammir 13 golova
  • Mario Mandžukić 11 golova
  • +72
Dinamo - PAOK Solun (prva utakmica 1/8 finala Konferencijske lige) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL