modri se vratili

Bruno Petković: Razgovarao sam sa sucima kod njih u svlačionici, rekli su da je diskutabilno

16.04.2021 u 16:23

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama nisu se uspjeli plasirati u polufinale Europske lige. Nakon poraza 0:1 u Zagrebu, igrači Damira Krznara doživjeli su i poraz 1:2 u gostima kod Villarreala. No, iako su Španjolci u obje utakmice pokazali klasu, Dinamovi igrači nisu bili u podređenom položaju. Nakon prospavane noći, po povratku iz Španjolske, podijelili su svoje dojmove s novinarima

'Žalosni smo jer smo ispali, ali mislim da nakon svega, cijele europske sezone trebamo biti zadovoljni samim sobom. Igrali smo dobar nogomet u Europi, dobro predstavljali Dinamo i, na kraju, hrvatski nogomet', rekao je Mislav Oršić pa na pitanje o svojim nastupima i o činjenici da je najbolji strijelac Modrih u europskim natjecanjima rekao:

'OK je bilo, već sam rekao da mislim da je cijela europska sezona sezona bila dobra. Svi smo dobro igrali, u skupini je bilo skoro savršeno i moramo tako nastaviti dalje. Sad se trebamo okrenuti HNL-u i Kupu i probati osvojiti dvostruku krunu jer bez HNL-a nema Europe sljedeće sezone tako da nam je to prvi cilj'.

U prvoj utakmici Krznar na raspolaganju nije imao Marija Gavranovića, dok je Bruno Petković ušao s 'rezervom', jer je imao neugodnu ozljedu ramena. U uzvratu je pak Petković bio na terenu od prve minute, ali bez dovoljno pravih treninga.

Dinamo je protiv Villarreala bio oslabljen neigranjem glavnih igrača u napadu, Marija Gavranovića i Brune Petkovića, a to je nešto zbog čega je Oršiću jako žao.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Žalim što nismo bili skroz kompletni. Sada ostaje mali žal: da smo barem bili svi, možda bi bilo drugačije', poručio je Oršić.

Okupljenim novinarima obratio se i trener Damir Krznar.

'Ovaj put je bio povratak na štitu, ne sa štitom. Ne žalimo, dan poslije pamtimo samo sretne dane, a zaista ih je bilo puno. Priuštili smo navijačima lijepe dane. Zahvaljujem ekipi na fenomenalnoj borbi jučer. U prvom poluvremenu nije sve funkcioniralo onako kako smo se nadali, ali našli smo snage, energije i volje da to pokušamo ispraviti u drugom poluvremenu. Jako dobro smo krenuli, da smo iskoristili prvu šansu, možda bismo i zakomplicirali život Villarrealu, ali ne smijemo zaboraviti da je to bio Villarreal i možemo biti ponosni'.

Na staroj slavi ne može se živjeti, jer pred Dinamom novi su izazovi.

'Sada puna koncentracija na Istru, na HNL, na Kup. Ima još puno izazova ispred nas i ritam je ubitačan. I najveće se ekipe na svijetu teško nose s velikim brojem utakmica i izostanka fizičkog i mentalnog odmora', rekao je Dinamov trener.

Krznar se osvrnuo i na situaciju kod gola kojim je Villarreal poveo i diskutabilno zaleđe. Linijski sudac je tada prvo označio zaleđe, ali je odluka promijenjena nakon sugestije iz VAR sobe.

'Suci su sa snimkom došli u sobu za doping-test i objašnjavali dodatno mojim igračima tu situaciju. Ta činjenica već je dovoljno rekla'.

Villarreal - Dinamo 1:0 (Paco Alcacer, 35) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Prije toga suce je posjetio i Bruno Petković.

'Kasno je plakati za prolivenim mlijekom, i da je bila greška, a mislim da jest, ne vjerujem u teorije zavjere, zato što smo mi mali, pa da su crtali liniju ili slično. Čak sam nakon utakmice ušao u miran razgovor sa sucima kod njih u svlačionici, rekli su da je diskutabilno, ali kako oni griješe na terenu, tako i mi', rekao je Petković, a prenose 24 sata, koji je zaigrao uz blokadu od prve minute i asistirao majstorski Oršiću.

'Samo sam mu tako i mogao dodati. Moja ozljeda? Svakom je igraču i momčadi u interesu da se ranije vrati i ne mislim da je to nešto posebno. To je individualna stvar. Mi, kad sve sagledamo, možemo biti zadovoljni. Na pravom smo putu, poboljšavamo rezultate iz godine u godinu, a rezultat je mjerilo u svakom poslu'.

Villarreal - Dinamo 2:0 (Gerard Moreno, 43) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Villarreal - Dinamo 2:1 (Mislav Oršić, 74) Izvor: tportal.hr / Autor: arensport/tportal
  • +37
Villarreal - Dinamo, četvrtfinale Europske lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX