PROMJENE NA POLJUDU

Brkljača odlazi, J. Vranješ na korak do Hajduka

19.07.2010 u 20:59

Bionic
Reading

Činilo se da Hajduk neće u ovoj sezoni angažirati nijednog igrača, no ponovno je aktualan dolazak Jurice Vranješa

Mario Brkljača ima ponudu Sibira iz Novosibirska i ukoliko ga Hajduk pusti, dobivenom odštetom krenuo bi u novu bitku za Juricu Vranješa. Prošloga tjedna Sibir je poslao konkretan upit u Hajduk za Marija Brkljaču kojeg je gledao na slovenskim pripremama u ogledu protiv Šangaja.

Hajduk ga se ne bi tako lako riješio, pogotovo ukoliko na njegovo mjesto ne može dovesti kvalitetno pojačanje. A kvalitetno pojačanje zasigurno bi bio Jurica Vranješ koji se nakon posudbe u Genclerbirligiju ponovno vratio u Werder.

Vranješ je prošle zime bio na meti Hajduka, vođeni su ozbiljni pregovori, no financijski razlozi presudili su da ipak izabere turski Genclerbirligi. Sada je Hajduk nešto popustljiviji u pregovorima, pogotovo nakon prve dvije ozbiljne utakmice u sezoni u kojoj se itekako primjećuje izostanak Josipa Skoke u veznom redu.

Iskusni veznjak poput Jurice Vranješa zasigurno bi puno pomogao, a ukoliko bi odšteta dobivena za Brkljačku zadovoljila njegove prohtjeve, Hajduk bi se uputio u realizaciju transfera.

Sigurno ni Jurica neće postavljati nemoguće zahtjeve, kako zbog toga što ulazi u zadnju godinu ugovora, tako i zbog činjenice da od djetinjstva navija za Hajduk, što je potvrdio izjavom kako osim u Osijeku u Hrvatskoj može igrati jedino na Poljudu.

Ukoliko se posao realizira, to bi se moralo odviti u sljedećih dan-dva kako bi Hajduk Vranješa mogao prijaviti za europske oglede protiv rumunjskog Dinama iz Bukurešta.