DAN ŽALOSTI NA OTOKU

Britanci opet kukaju zbog Wimbledona

02.07.2011 u 11:26

Bionic
Reading

Rafael Nadal je isprašio Andyja Murrayja pa Britanci ni ove godine neće ostvariti san - da pobjednik Wimbledona postane domaći tenisač

Španjolski tenisač Rafael Nadal je rasplakao veći dio Otoka - ni nakon 75 godina Britancima se neće ostvariti san da u finalu jedinog grand slama na travi imaju svojeg predstavnika.

Posljednji Britanac koji je igrao finale Wimbledona i osvojio ga bio je Fred Perry 1936. Otada je uslijedila crna serija za britanski tenis.

'Jedan dan to se mora dogoditi', piše s nadom The Sun, ali odmah zatim ironično dodaje: 'Ali samo ako Nadal, Đoković i Federer odu u mirovinu.'

U tekstu istog medija stoji da san koji traje 75 godina neće tako skoro završiti.

I ostale britanske tiskovine, kao i televizije, kukaju zbog tog teškog poraza, a BBC smatra da je 'jedini Murrayjev problem to što je rođen u krivo vrijeme'.

Daily Mail govori o slomu i o tome kako je Nadal otpuhao škotskog igrača s terena, a jednako kritičan je i Mirror koji opisuje poraz riječima 'bijeda', ali i hvali predstavu Nadala.

Murray je drugi tenisač (poslije Tima Henmana) koji je u eri opena (od 1968) izgubio prva tri polufinala Wimbledona te tako Otočanima priskrbio novi dan žalosti.

Nadal je rastužio Engleze