'PAO' JANOWICZ

Briljantnom Ćoriću pobjeda karijere, Hrvatska vodi 2:0!

06.04.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Borna Ćorić pobijedio je nakon pet napornih setova uglednog Poljaka Jerzyja Janowicza i tako povećao prednost Hrvatske na 2:0 u Davis Cup susretu Prve skupine Davis Cupa

U meču koji je trajao gotovo četiri sata mladi 17-godišnji Borna došao je do trijumfa karijere te tako najavio svoj uspon prema teniskom vrhu. Slomio je nervoznog i nepredvidivog Jerzyja Janowicza nakon pet teških setova, a Hrvatska je povela 2:0 protiv Poljske.

Ćorić je ušao u meč s puno respekta prema protivniku i glatko izgubio prvi set, ali u drugom je podigao igru i jednakom mjerom, s 6:2, uzvratio protivniku koji je počeo griješiti. U trećem setu ponovo je Borna izvukao maksimum i u tijesnoj završnici slavio sa 7:5, da bi mu na isti način Janowicz izjednačio u četvrtom. Kad su svi već mislili da će Poljak opravdati svoje 21. mjesto na ATP listi u petom, Ćorić je bio taj koji je napravio 'break' kod 3:3 i zatim smireno priveo posao kraju, kao da već godinama igra na najvišem teniskom nivou.

Podsjetimo, Ćorić je prošle godine stigao do broja 1 na juniorskoj ljestvici te je osvojio juniorski US Open. Također se iskazao dobrom igrom protiv Argentinca Zeballosa u Umagu, a odličan je bio i ove godine u Zagrebu, u maratonskom meču protiv Berrera. No, ovaj put sve se konačno posložilo te je mladi tenisač uzeo prvi veliki 'skalp' karijere, a Hrvatska došla na korak od pobjede koja bi ju zadržala na putu povratka u Svjetsku skupinu.

Davis Cup, 2. kolo Prve skupine:

Poljska - Hrvatska 0-2

Przysieszny - Čilić 1-6, 4-6, 4-6

Janowicz - Ćorić 6-2, 2-6, 5-7, 7-5, 4-6