SENZACIJA BORNE

Briljantnom Ćoriću osveta i veliki trijumf u Umagu!

24.07.2014 u 19:16

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić uzvratio je u osmini finala Croatia Opena u Umagu Horaciju Zeballosu za poraz od prošle godine…

Nakon trijumfa protiv Roger-Vasselina, 17-godišnji teniski talent stigao je do nove impresivne pobjede te se probio u četvrtfinale turnira u Umagu, što mu je definitivno najveći uspjeh u seniorskoj karijeri.

Ćorić je vodio žestoku bitku s Argentincem koji je na zemlji prošle godine pobijedio čak i Rafaela Nadala, a i samog Bornu na ATP debiju u Umagu. U prvom setu nije bilo oduzetih servisa, a odluka je pala u 13. Igri, u kojoj je naš tenisač bio mirniji i sa 7:4 priveo posao kraju.

U drugom setu Ćorić je odigrao još bolje, oduzeo je servis protivniku te došao do trijumfa koji ga je gurnuo među osam najboljih tenisača Umaga, a sljedeći protivnik bit će mu pobjednik večernjeg meča između Fogninija i Montanesa.

'Uzbuđen sam. Mislim da sam igrao malo lošije nego prošli meč, danas su bili malo sporiji uvjeti, bilo je teže servirati, ali kad je bilo važno servirao sam fantastično,' izjavio je Borna Ćorić pa dodao:

'Presudila je moja hrabrost. Ja sam išao za poenom, on nije. Meni se to vratilo. Nećemo na ovome stati.'

Podsjetimo, ovo je tek treći ATP nastup Borne u karijeri. Nakon dva ispadanja u prvom kolu, bivši prvi junior svijeta i pobjednik juniorskog US Opena konačno je došao na svoje.

ATP Umag, osmina finala

Ćorić – Zeballos 7:6(4), 6:3