OBAVEZNO POGLEDATI

Briljantni golovi koje niste imali prilike vidjeti

26.10.2010 u 10:39

Bionic
Reading

I dok se cijeli svijet divi majstorijama Cristiana Ronalda ili Messija, mnogima će promaknuti atraktivni golovi iz nekih nižih ili neatraktivnih liga. A i tamo se mogu vidjeti nevjerojatni pogoci

Oči ljubitelja nogometa u pravilu su okrenute ligama petice, odnosno najjačim ligama svijeta – engleskoj, španjolskoj, talijanskoj, francuskoj i njemačkoj. Dok u tim ligama gledamo majstore koji u spartanskim utakmicama pune mreže svojih suparnika, takvih zanimljivih situacija ima i u manje atraktivnim ligama. Poznati nogometni portal Goal.com izabrao je četiri pogotka koje se definitivno isplati vidjeti.

U nizozemskoj drugoj ligi utakmicu između Go Ahead Eaglesa i MVV Maastrichta Eaglesi su dobili 3:0, a sva tri gola postigao je Koen van der Biezen, s time da je njegov drugi pogodak malo remek-djelo jer je loptu u gol pospremio petom u maniri Zlatana Ibrahimovića.

Golčina Van der Biezena


Pri spomenu estonske lige nogometni zaljubljenici vjerojatno se ne mogu sjetiti nijednog kluba koji se natječe, no to ne znači da nema atraktivnih golova. U derbiju momčadi sa sredine tablice šestoplasirani JK Tammeka je na svom stadionu dočekao JK Tulevik. I najzagriženiji navijači Tammeke morali su zapljeskati gostujućem braniču Mikku Sillasteu koji je postigao rijetko viđen pogodak u 17. minuti.

JK Tammeka - JK Tulevik


Ostajemo i dalje na sjeveru Europe, u Finskoj. Na utakmici između Jaroa i AC Oulua istaknuo se 38-godišnji igrač gostiju Mika Nurmela koji je odapeo s nekih 40-tak metara i pogodio u 'malu mrežicu'. Svaka čast.

Bomba Mike Nurmele

Posljednji atraktivni gol dolazi iz Paragvaja, iz sraza između vodeće momčadi tamošnjeg prvenstva Libertada i petoplasirane Olimpije koji je završio 2:2. Čovjek dana bio je veznjak Olimpije Ricardo Ortiz koji je nakon ispucavanja golmana Livertada primio loptu na centru, napravio nekoliko koraka i silovito pogodio gol.

Gol tjedna u Paragvaju