LOGIČNA LEGENDA

Briatore objasnio što i zašto nedostaje Formuli 1

01.06.2015 u 12:24

Bionic
Reading

Nekadašnji šef momčadi Benettona i Renaulta Flavio Briatore napomenuo je kako se Formula 1 razvija u pogrešnom svijetu. Nedostaju mu vozački dueli pilota, a nudi i razlog zašto ih danas ima 'na kapaljku'

Briatore je davno izišao iz svijeta Formule 1, no i dalje je iznimno pozvan sugovornik za ocijeniti stanje u najpopularnijoj vozačkoj disciplini.

'Danas je fokus na tehnologiji, a ja sam i dalje u uvjerenju da je poanta ovog natjecanja - utrkivanje. Ti prioriteti nisu dobro posloženi. Danas su u Formuli na cijeni gladijatori koji voze 60 trening krugova, a njihov posao se svodi na praćenje protoka goriva i momčadsku strategiju. Nekima je to bolje, meni nije,' iskren je Talijan koji je svojedobno napravio šampiona od mladog Michaela Schumachera.

Briatore smatra kako se taj poredak neće mijenjati sve dok se ne promijeni raspodjela financijskih sredstava.

'Najbolji i najbogatiji danas dobivaju najviše novca i to nije korektno. ne možete takvom raspodjelom očekivati da momčadi imaju podjednake uvjete i onda imamo situaciju u kojoj se skoro sve zna unaprijed. Troškovi su postali preveliki da bi ih ostali pratili i ne može se očekivati prava borba. Da bi na pisti postojala prava borba bolidi moraju biti sličniji, a ne mogu biti jer su razlike sve veće,' objašnjava Briatore ono što je većini pratitelja već godinama jasno.