STIL PONAŠANJA

Brbićev napad na Mamića: Kako tek u Europi progledaš?

07.12.2015 u 10:51

Bionic
Reading

Stil ponašanja, primijetili ste i sami vjerojatno, uoči ovog hrvatskog derbija nazadovao je na ljestvici dobrog ukusa. Iako, to je sasvim uobičajena pojava u derbijima diljem svijeta...

Pogotovo razina u međusobnoj komunikacija pada kada se jedan (čest slučaj) od rivala osjeća 'pozadinski inferiornim' u odnosu na protivnika. Takav je slučaj već godinama s Hajdukom, dok se u Dinamu u posljednje vrijeme odlučuju na javnu varijantu - sprdanja. Najčešće spominjana riječ na Maksimiru kada se opisuje rival su kmečavci, dok u suprotnom smjeru dolaze kriminalni pridjevi.

Niti ovaj derbi nije bio iznimka. Nije ni mogao biti obzirom na olujni završetak (opet) protkan detaljima koji diže kosu na glavi nogometnoj Dalmaciji. Nije uopće lako biti sudac na hrvatskim derbijima i to se jasno vidi i u praksi.

Nakon dvoboja predsjednik Hajduka Brbić je javno analizirao suđenje, a Dinamov trener u svom izlaganju nije imao što za reći na tu temu. Nakon povratka u Split Brbić je, prenosi 24 sata, javno poručio slobodnom Mamiću da ima jasna dvostruka mjerila.


'Dinamov trener u domaćoj ligi na ovu temu šuti, a kada izađe u Europu u pravilu komentira suđenje. Ovdje ništa ne vidi, a nakon prelaska granice vid mu se naglo popravi,' ironičan je Brbić uz dodatak u istom stilu: 'Možda je stvar u magli.'

'On stalno spominje nekakav Hajdukov stil ponašanja, pa ga pitam koji je to onda stil njih iz Dinama? Vani plače za svakim prekršajem...,' oštar je Brbić koji ostaje prvi svom stavu da je Hajduk još jednom oštećen.