BIT ĆE 'VRUĆE'

Brazilske prostitutke vježbaju jezik za SP

08.01.2013 u 18:32

Bionic
Reading

Kako bi što spremnije dočekale brojne strane navijače koji će posjetiti Brazil tijekom svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine, prostitutke u gradu Belo Horizonte kreću u besplatnu školu engleskog jezika

Tečajeve je organizirala sindikalna organizacija 'prijateljica noći', a trajat će između šest i osam mjeseci. Do sada se u školu engleskog jezika upisalo 20-tak prostitutki, no očekuje se kako bi brojka mogla porasti na više od tisuću.

'Pokušat ćemo djevojke naučiti osnovne riječi kako bi se lakše sporazumijevale. Engleski je vrlo bitan u komunikaciji s klijentima', kazala je predsjednica udruge Cida Vieira.

U Brazilu je prostitucija legalna, ali posedovanje javne kuće i podvođenje nisu. Brazilska vlada nedavno je najavila kako priprema žestoku javnu kampanju kojom će pokušati zaštiti svoje maloljetnike od prostitucije tijekom SP-a 2014. godine. Zamjenik ministra turizma Mario Moyses najavio je kako će kampanja za sada obuhvatiti šest zemalja iz kojih u Brazil redovno dolazi najviše turista: SAD, Njemačku, Italiju, Francusku, Nizozemsku i Španjolsku.

'Tijekom kampanje ćemo svjetsku javnost upozoravati kako je maloljetna prostitucija u Brazilu zločin', poručio je Moyses.