DAO ISKAZ NA SUDU

Brazilska zvijezda priznala da je lagala, ali sada očekuje da mu se vjeruje?

18.04.2023 u 08:47

Bionic
Reading

Brazilski nogometaš Dani Alves (39), koji se od siječnja nalazi u pritvoru u Barceloni, u ponedjeljak je na sudu rekao da je djevojka koja ga je optužila za silovanje bila dobrovoljno pristala na seksualni odnos, izvijestile su španjolska televizija RTVE i agencija EFE pozivajući se na izvore sa suda.

Nekadašnja nogometna zvijezda Barcelone, Juventusa i PSG-a tvrdila je prilikom ranijeg iskaza da uopće nije došlo do penetracije u diskoteci u Barceloni 30. prosinca.

Alves je u ponedjeljak rekao sutkinji da je tada lagao kako bi od supruge sakrio nevjeru, no da sada govori istinu jer ga je u međuvremenu supruga zatražila rastavu.

Njegovo davanje iskaza trajalo je 20 minuta te je bilo zatvoreno za javnost.

Alves je naglasio da je nedužan, rekli su neimenovani izvori sa suda.

Nogometaš je u prosincu otputovao u Barcelonu nakon što je s Brazilom ispao od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igranog u Katru. Pored Barcelone, u kojoj je godinama igrao i živio, ima kuću.

Nakon što ga je jedna djevojka optužila da ju je silovao u toaletu diskoteke uhitila ga je policija 20. siječnja. Sutkinja je odbila zahtjev njegovog odvjetnika o puštanju na uvjetnu slobodu. Nakon što mu je određen pritvor njegov tadašnji klub, meksički Pumas, raskinuo je ugovor.

Suđenje u Barceloni se nastavlja a zasad je nepoznato kada će biti iduće ročište.