VELIKO PRIZNANJE

Bravo, majstore! Duvnjak je najbolji rukometaš svijeta!

26.01.2014 u 16:59

Bionic
Reading

Domagoj Duvnjak proglašen je najboljim rukometašem godine po izboru IHF-a, potvrđeno je nakon utakmice za treće mjesto između Hrvatske i Španjolske. Najbolja rukometašica svijeta je Andrea Lekić

Duvnjak je bio najbolji rukometaš Hrvatske na posljednjih nekoliko natjecanja te je nosio svoj HSV do titule europskog klupskog prvaka prošle sezone. Prepoznali su to fanovi, mediji te stručnjaci IHF-a koji su ga svojim glasovima proglasili najboljim rukometašem godine.

'Predivan je osjećaj, ostaje gorčina što smo izgubili utakmicu, ali sretan sam što sam dobio nagradu. Zahvalio bih se svojim suigračima ovdje i u klubu, bez njih ne bih mogao dobiti ovu nagradu,' izjavio je Domagoj Duvnjak nakon poraza od Španjolske u borbi za treće mjesto te naglasio da ovo nije vrhunac njegove karijere:

'Kad osvojim zlato s reprezentacijom, to će biti vrhunac.'

Podsjetimo, kandidati za rukometaša godine bili su Daniel Narcisse (Francuska), Filip Jicha (Češka), Arpad Šterbik (Španjolska) te najopasniji Duvnjakov protivnik Mikkel Hansen (Danska), koji ga nije uspio pobijediti.

Najboljom rukometašicom svijeta proglašena je srpska igračica Andrea Lekić.

Spomenimo i nagrade sa samog EP-a. Francuski rukometni reprezentativac Nikola Karabatić proglašen je najkorisnijim igračem Europskog prvenstva, dok se Duvnjak našao u najboljoj sedmorki.

Najbolja sedmorka Europskog prvenstva:

Vratar: Niklas Landin (Danska)

Lijevo krilo: Gudjon Valur Sugurdsson (Island)

Lijevi vanjski: Mikkel Hansen (Danska)

Razigravač (srednji vanjski): Domagoj Duvnjak (Hrvatska)

Pivot: Julen Aguinagalde (Španjolska)

Desni vanjski: Krzysztof Lijewski (Poljska)

Desno krilo: Luc Abalo (Francuska)

Najbolja rezerva: Tobias Karlsson (Švedska)

MVP: Nikola Karabatić