SKANDAL NE JENJAVA

Brat vrijeđao Donnu, Kyrgiosu prijete tri godine suspenzije!

14.08.2015 u 17:24

Bionic
Reading

Skandalozna provokacija Nicka Kyrgiosa tijekom meča sa Stanislasom Wawrinkom mogla bi rezultirati kaznom do 100 tisuća dolara i tri godine suspenzije. Za to vrijeme njegov brat Christos izbačen je iz radio emisije zbog vrijeđanja Donne Vekić...

Mladi 20-godišnji australski tenisač uzbunio je tenisku javnost svojim seksualnim komentarima o Donni Vekić i kolegi Thanasisu Kokkinakisu koje je ispalio tijekom meča sa Stanislasom Wawrinkom, pokušavajući isprovocirati protivnika kojeg ne podnosi.

Kyrgios od ranije ima 'na piku' Švicarca koji ga je optužio za glumljenje ozljede pa je odlučio uvredljivom opaskom isprovocirati protivnika. Uzbunio je taj potez Wawrinku i tenisku javnost, a Australac je kažnjen s 10 tisuća dolara zbog ispada te još 2500 dolara zbog incidenta sa skupljačem loptica.

Međutim, to je tek početak. Krovna teniska organizacija otvorila je dodatnu istragu protiv njega. Ustanovi li ATP da se Kyrgios svojim neprimjerenim istupom ogriješio o pravilnike koji propisuju što igrači smiju činiti i govoriti, 20-godišnji australski tenisač mogao bi biti dodatno kažnjen, bilo financijski, bilo u vidu moguće suspenzije kojom bi mu na određeni vremenski rok bili zabranjeni nastupi na turnirima pod ingerencijom ATP-a.

Kako pišu specijalizirani teniski mediji, u ATP pravilniku piše da za sličan incident koji šteti imidžu teniske igre kazna može biti do 100 tisuća dolara uz suspenziju do tri godine.

Iako su moguće i blaže varijante, ATP polako gubi strpljenje s prgavim Australcem koji vrijeđa suce, skupljače loptica i često se ponaša kao potpuni idiot na terenu. U Wimbledonu se namjerno micao od loptica tijekom meča s Gasquetom kad ga je uhvatila 'žuta minuta'.


Oštra kazna višemjesečne ili višegodišnje suspenzije možda je baš ono što bi trebalo mladiću da dođe k sebi.

No, u kakvoj okolini živi nije ni čudo da je takav. Dok se Nick pokušava ispričati i izgladiti stvari pred teniskom javnošću, njegov brat Christos pobrinuo se za novi skandal. On je izbačen iz jedne emisije na australskom radiju kada je izjavio 'Donna očito voli Kokka', aludirajući na Kokkinakisa, no misleći na jedan sasvim drugi objekt obožavanja. Taman kad su se strasti smirile, Kyrgios stariji opet je rasplamsao vatru. A štetu će snositi njegov braco...