brza reakcija

Branič od 165 milijuna eura razočarao čelnike Juventusa koji kreću po pojačanje već ove zime: Novi stoper pronađen u Chelseaju

01.12.2019 u 18:32

Bionic
Reading

Juventus želi pokrpati rupe u obrani, a to će napraviti dovođenjem Emersona Palmierija iz Chelseaja

Matthijs De Ligt stigao je ljetos iz Ajaxa u Juventus i tako prije svojeg 20. rođendana postao najskuplji stoper u povijesti nogometa. Juve će za njegove usluge izdvojiti 165.5 milijuna eura, ali to ne garantira dobre izvedbe. Odšteta je iznosila 85.5 milijuna eura, a Nizozemac je potpisao na pet godina uz godišnju plaću od 16 milijuna eura koja se bonusima penje i do 24 milijuna po sezoni.

De Ligt je ove sezone za 'Staru damu' odigrao 15 utakmica i postigao jedan gol, a u susretu sa Sassuolom koji je završio 2:2 dva puta je teško kiksao i tako omogućio Interu da pobjedom od 2:1 protiv Spala zasjedne na prvo mjesto Serie A. Juventus je svjestan problema koje ima u obrani pa su već krenuli u potragu za pojačanjem u tom dijelu.

  • +5
Serie A, Juventus - Sassuolo Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Bez dobre obrane će teško zadržati primat u Italiji i pobijediti u borbi s Interom koji ove sezone izgleda fenomenalno. Na listu želja za zimski rok tako je došao Chelseajev Emerson Palmieri. 25-godišnji talijanski reprezentativac je u Chelsea stigao 2018. godine iz Rome za 20 milijuna eura, a ove je sezone kod Franka Lamparda odigrao 11 utakmica.

Ugovor mu traje do 2022. godine, a Juventus bi ga doveo već ove zime pa bi ih i ovaj posao mogao dosta koštati. Prema Transfermarktu vrijedi 25 milijuna eura, ali jasno je kako će Chelsea tražiti barem dvostruko.