USPJEŠNI BLIZANCI

Braći Bryan rekordni 11. 'grand slam'

02.07.2011 u 19:52

Bionic
Reading

Blizanci Bob i Mike Bryan po drugi su put u karijeri pobjednici Wimbledona u kategoriji muških parova. Oni su u finalu svladali švedsko-rumunjsku kombinaciju Robert Lindstedt/Horia Tecau sa 6:3, 6:4, 7:6 (2)

Braća Bryan su trijumfom u Wimbledonu stigli do svog 11. 'grand slam' naslova u karijeri čime su izjednačili dosadašnji rekord u konkurenciji parova u 'Open eri'(od 1968.), kojega su dosada samostalno držali Australci Todd Woodbridge i Mark Woodforde.

Jedini dosadašnji naslov u Wimbledonu osvojili su 2006. godine.

Sa 73 osvojena turnira braća Bryan su najuspješnija kombinacija u tenisu.

Iako su u finalu lagano stigli do pobjede, do ovoga naslova stigli su nakon velike borbe. U 2. kolu su izbacili Šveđanina Simona Aspelina i Australca Paula Hanleya sa 16:14 u petom setu, dok su u polufinalu dobili peti set sa 9:7 protiv Francuza Michaela Llodre i Srbina Nenada Zimonjića.

Nešto kasnije Čehinja Kveta Peschke i Slovenka Katarina Srebotnik postale su pobjednice turnira ženskih parova nakon što su u finalu svladale Njemicu Sabine Lisicki i Australku Samanthu Stosur sa 6:3, 6:1.

Inače, Lisicki i Stosur su ranije u subotu prvo morale dovršiti polufinalni ogled protiv Novozelanđanke Marine Eraković i Tajlanđanke Tamarine Tanasugarn koje su svladale sa 8:6 u trećem setu.