otkaz bi bio skandal

Bottas učinio sve što je mogao da ga ne potjeraju iz Mercedesa!

19.07.2017 u 08:53

Bionic
Reading

Valtteri Bottas odradio je impresivnu prvu polovicu sezone Formule 1 i Mercedes bi mu morao produžiti ugovor za barem još jednu sezonu...

Podsjetimo, finski 27-godišnji vozač stigao je u prosincu među 'srebrne strijele' nakon što je Nico Rosberg iznenađujuće odlučio prekinuti svoju karijeru, samo nekoliko dana poslije osvajanja titule prvaka Formule 1.

  • +4
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Reuters / Autor: ANDREW BOYERS

Mnogo je bilo skeptičnih kad je Bottas u pitanju, a kritike su rasle nakon što se nije dobro snašao u prve tri utrke, no zatim ih je ušutkao sa stilom. Valtteri je svoju prvu pobjedu u karijeri ostvario u Sočiju i nakon toga niže dobre rezultate koji su kulminirali novim trijumfom u Austriji te drugim mjestom u Silverstoneu ove nedjelje, iako je startao s tek devete pozicije.

Zanimljivo, Finac je dobio ugovor na samo jednu sezonu, što pokazuje da ni Mercedes nije bio siguran u njegove sposobnosti, no nakon deset utrka zaostaje samo 23 boda za vodećim Vettelom i 22 za timskim kolegom pa je definitivno zaslužio produljenje.

'Nema žurbe. Ako nastavim voziti i razvijati se kao dosad, mislim da imam priliku ovdje ostati,' samouvjereno je izjavio Valtteri Bottas.

S obzirom da je u boljem odnosu s Lewisom Hamiltonom od svih prethodnih timskih kolega slavnog Britanca, bilo bi zaista iznenađenje kad bi ga Mercedes potjerao na kraju sezone...