NBA play-off

Boston razbio Miami i vjeruje u preokret kakav NBA povijesti još nije viđen!

26.05.2023 u 09:06

Bionic
Reading

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su u svom TD Gardenu Miami Heat sa 110:97 u petoj utakmici polufinala doigravanja za NBA prvaka i tako smanjili prednost Miamija na 3-2 u seriji na četiri pobjede

Boston su predvodili Derrick White s 24 koša, Marcus Smart s 23, a Jayson Tatum i Jaylen Brown dodali su po 21 koš. Kod Miamija šuterski raspoložen bio je Duncan Robinson s 18 koševa, a najvažniji igrač Heata Jimmy Butler ubacio je svega 14 koševa. Bam Adebayo je dodao 16 koševa i osam skokova.

Po prvi put u ovoj sezoni Celticsi su imali četvoricu igrača koji su ubacili više od 20 koševa, što je uz čvrstu obranu bio recept za uvjerljivu pobjedu

Miami u TD Gardenu nije vodio ni u jednom trenutku utakmice, a u rezultatskoj ravnoteži se održao manje od četiri minute. Kad je Boston od vodstva 6-5 serijom 14-0 došao do 15 koševa prednosti (20-5), gosti se do kraja dvoboja više nisu uspjeli spustiti na jednoznamenkasti zaostatak. Štogod da je Miami probao napraviti, Celticsi su imali spreman odgovor na obje strane terena.

"Moramo učiniti štogod je potrebno da bismo pobijedili", rekao je Derrick White koji je sa 24 koša bio najbolji strijelac Bostona u ovom dvoboju.

Mnogi analitičari mišljenja su kako bi upravo Boston mogao postati prva momčad koja je okrenula zaostatak 0-3 u seriji. Naime, u NBA povijesti doigravanja bilo je 150 takvih primjera, ali još niti jedna momčad nije uspjela dobiti četiri u nizu...

"Uvijek ćemo ostati pozitivni, znajući da možemo i da ćemo pobijediti u ovoj seriji. Samo je moramo završiti kod kuće", izjavio je Jimmy Butler koji je lošu večer u TD Gardenu završio s 14 koševa, što mu je najlošiji učinak u ovogodišnjem doigravanju.

Također treba reći kako je Boston po četvrti put u ovoj sezoni igrao eliminacijsku utakmicu, ali Celticsi se još uvijek mogu nadati da će se drugu godinu zaredom boriti za trofej Larryja O'Briena. Dvaput su "preživjeli" eliminacijske dvoboje protiv Philadelphije, a sada su došli na pola puta do preokreta koji nikada u povijesti NBA lige nije uspio nijednoj momčadi.

"To samo pokazuje da se u teškim situacijama držimo zajedno i natječemo na visokoj razini kako bismo si dali šansu", rekao je trener Celticsa Joe Mazzulla.

Dodajmo kako se šesta utakmica ove serije igra se u nedjelju u Miamiju, a u slučaju da Boston pobjedi i poravna na 3-3 odlučujuća sedma utakmica igrala bi se u Bostonu.

"Jedna utakmica nema utjecaja na sljedeću. Jednostavno nije važna. Zajednički se moramo bolje pripremiti. Igrat ćemo mnogo bolje u subotu. To je sve o čemu sada moramo razmišljati", izjavio je trener Miamija Erik Spoelstra.