Davis cup

[FOTO] Borna i Borna za 2:0 protiv Austrije. Gojo srušio pobjednika US Opena

04.02.2023 u 18:51

Bionic
Reading

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija vodi s 2-0 nakon prvog dana kvalifikacijskog dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa protiv Austrije u Rijeci.

Prvi bod Hrvatskoj donio je Borna Ćorić pobjedom nad 144. igračem svijeta Dennisom Novakom 6-3, 7-5 za dva sata igre. Potom je Borna Gojo svladao bivšeg trećeg igrača svijeta, koji, uz osvojen US Open, ima i još tri finala na Grand Slam turnirima, Dominica Thiema s 6-3, 7-6 (2). U nedjelju, prvi će na igralište parovi - Ivan Dodig i Nikola Mektić protiv Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera, a potom slijede pojedinačni mečevi: Borna Ćorić – Dominic Thiem i Borna Gojo – Dennis Novak. Hrvatskoj je za prolaz u Svjetsku skupinu dovoljan još samo jedan bod.

Potom je Borna Gojo svladao bivšeg trećeg igrača svijeta, koji, uz osvojen US Open, ima i još tri finala na Grand Slam turnirima, Dominica Thiema s 6-3, 7-6 (2). U nedjelju, prvi će na igralište parovi - Ivan Dodig i Nikola Mektić protiv Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera, a potom slijede pojedinačni mečevi: Borna Ćorić – Dominic Thiem i Borna Gojo – Dennis Novak. Hrvatskoj je za prolaz u Svjetsku skupinu dovoljan još samo jedan bod.

  • +8
Davis Cup: Hrvatska - Austrija, Gojo - Thiem, 4.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

U nedjelju, prvi će na igralište parovi - Ivan Dodig i Nikola Mektić protiv Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera, a potom slijede pojedinačni mečevi: Borna Ćorić – Dominic Thiem i Borna Gojo – Dennis Novak.

Hrvatskoj je za prolaz u Svjetsku skupinu dovoljan još samo jedan bod.

  • +9
Davis Cup: Hrvatska - Austrija, Ćorić - Novak, 4.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatskoj je za prolaz u Svjetsku skupinu dovoljan još samo jedan bod.