ATP ROTTERDAM

Borna Ćorić očitao lekciju srpskom tenisaču koji je prije njihovog meča napravio senzaciju turnira

Bionic
Reading

Borna Ćorić (ATP - 26.) je u trećem nastupu na ATP turniru serije 500 u Rotterdamu po prvi put prošao do četvrtfinala, nakon što je u četvrtak u dvoboju drugog kola na vrlo uvjerljiv način svladao srpskog tenisača Dušana Lajovića (ATP - 27.) sa 6:3, 6:2 za samo 72 minute igre

Koliko je uvjerljiv bio najbolji hrvatski tenisač svjedoči i podatak da je pobjednika nad prvim nositeljem i trećim tenisačem svijeta Rusom Danilom Medvjedevim ostavio bez ijedne prilike za 'break', dok je od svojih osam iskoristio četiri.

Razlika između dvojice tenisača postala je vidljiva i nepremostiva za posljednjeg pobjednika umaškog ATP turnira, 30-godišnjeg Lajovića od sredine prvog seta, kad je Ćorić od zaostatka 2:3 nanizao sedam gemova te tako osvojio prvu dionicu (6:3) i poveo s 3:0 u drugom setu.

Ćorić je za kraj, u osmom gemu drugog seta, još jednom oduzeo servis Lajoviću i zapečatio prolaz u svoje prvo četvrtfinale u Rotterdamu.

Najboljeg hrvatskog tenisača tamo čeka Japanac Kei Nishikori (ATP - 45.) koji je u prva dva nastupa svladao predstavnike nove generacije, Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea i Australca Alexa De Minaura. U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Nishikori je svladao Ćorića 2015. na ATP turniru u Tokiju.

Dvoboj Ćorić - Nishikori na rasporedu je u petak, s početkom u 19.30 sati.