atp cincinnati

Borna Ćorić nastavlja sa sjajnim nastupima; nakon Nadala svladao još jednog Španjolca i u borbi je za polufinale

18.08.2022 u 22:43

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić igra sjajno u američkom Cincinnatiju na turniru iz serije Masters 1000, a u manje od 24 sata stigao je do još jedne pobjede protiv španjolskih tenisača. U osmini finala bio je bolji od devet godina starijeg Roberta Bautista Aguta te ga svladao 6:2, 6:3, a meč je trajao 82 minute

Ćorić, do ovoga turnira 152. igrač svijeta koji već pola godine nastupa sa zaštićenim renkingom, dan ranije je svladao legendarnog Rafaela Nadala, a sada je bio bolji i od 19. tenisača svijeta Bautiste Aguta.

Borna Ćorić furiozno je ušao u meč, te čak dva puta oduzimao servis suparniku za sigurnih 4:0. Istina, nakon 3:0, spašavo je Ćorić čak pet break lopti, ali izdržao je prtisak.

Španjolac Bautista Agut tada se ipak 'probudio', ali prednost je bila nedostižna, pa je Ćorić lakoćom stigao do prvog seta (6:2).

Drugi set također je servisom otvorio Španjolac. S time da je ovog puta dobro krenuo. No, već na njegovom drugom servisu, Ćorić mu ga je uspio oduzeti i povesti 2:1, ali i steći kapitalnu prednost. Do kraja drugog seta Zagrepčanin je tu prednost održavao, a set je okončao još jednim oduzetim servisom za 6:3.

Bio je ovo osmi međusobni meč Borne Ćorića i Bautista Aguta, a sada je rezultat izjednačen na 4:4.

Ćorić će se za polufinale boriti protiv boljeg iz duela Felix Auger-Aliassime - Jannik Sinner.