FIFA SKRATILA POPIS

Borba za Zlatnu loptu svela se na tri imena....

09.12.2013 u 14:28

Bionic
Reading

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je finaliste za uglednu nagradu Zlatna lopta. Iznenađenja nema: u igri ostaju Lionel Messi, Franck Ribery i Cristiano Ronaldo

Argentinski genijalac Messi osvajao je nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša u prošle četiri godine, a i u posljednjih je 12 mjeseci rušio rekorde, ostvarivao čudesne individualne učinke i odveo Barcelonu do naslova španjolskog prvaka. Ronaldo je ostao bez momčadskih trofeja, ali je imao impresivnu osobnu statistiku, posebno u završnici godine. Na Riberyjevoj su, pak, strani trofeji. Bio je najbolji igrač Bayerna koji je osvojio sve što se moglo: Ligu prvaka, Bundesligu i Njemački kup.

Tko je na kraju dobio najviše glasova i kome će pripasti Zlatna lopta, bit će poznato 13. siječnja na svečanosti u Zürichu.

U najužem izboru za trenera godine ostali su Jupp Heynckes, koji je vodio Bayern do ranije spomenutih uspjeha, zatim Jürgen Klopp koji je odveo Borussiju Dortmund do finala Lige prvaka, te Sir Alex Ferguson koji je s Manchester Unitedom još jednom osvojio Premierligu, a onda nakon 27 uzastopnih godina na klupi 'crvenih vragova' otišao u mirovinu.