VELIKO IZNENAĐENJE

'Bomba' iz NBA lige, Bojan Bogdanović ima novi klub; evo koliko je milijuna dobio

07.07.2017 u 21:40

Bionic
Reading

Bojan Bogdanović je prije EuroBasketa riješio svoju budućnost, hrvatski košarkaš će sljedeće dvije sezone nositi dres Indiana Pacersa

Veliko iznenađenje nam dolazi iz NBA lige. Iako su za Bogdanovića bili zainteresirani Denver, Atlanta i Sacramento, a bio je i želja Washingtona, s kojim je igrao u NBA doigravanju, te je ostavio više nego dobar dojam, naš reprezentativac završio je u klubu iz Indianapolisa.

Prema posljednjim informacijama hrvatski košarkaš je za dvogodišnju vjernost s Pacersima dobio ukupno 21 milijun dolara.

Veliko je to pojačanje za Indianu koja je prošlu sezonu završila kao sedma u Istočnoj konferenciji, za jednu pobjedu uhvatila je doigravanje, u kojem je odmah u prvoj rundi stradala od Clevelanda.

  • +6
Bojan Bogdanović Izvor: Reuters / Autor: Bob DeChiara

Bogdanoviću je to treći NBA klub u karijeri poslije Brooklyn Netsa i Washington Wizardsa, a prije upoznavanja s novim suigračima očekuje ga Europsko prvenstvo (31.08-17.09.) na kojem će prevoditi hrvatsku reprezentaciju.

Tako Bogdanović po godišnjim primanjima neće srušiti Luku Modrića. Naime, ako je ova informacija točna naš šuter zarađuje 10,5 milijuna dolara godišnje, ali to je bruto iznos i igrač (a ne klub) plaća na njega porez i do 45 posto. Tako će Bogdanoviću ostati neto nešto više od 6 milijuna dolara po sezoni (između 5 i 5,5 milijuna eura), dok hrvatski nogometaš u Realu zarađuje oko sedam milijuna eura neto.