AMERIKANCI PUNO OČEKUJU

Miloš Teodosić napokon potpisao NBA ugovor; iz Moskve seli u Los Angeles!

07.07.2017 u 11:51

Bionic
Reading

Jedan od najboljih košarkaša u Euroligi posljednjih sezona, 30-godišnji srpski playmaker Miloš Teodosić sljedeće će sezone zaigrati u NBA ligi, dosadašnji član moskovskog CSKA potpisao je dvogodišnji ugovor s Los Angeles Clippersima.

Prema navodima američkih medija Teodosić će za dvije godine u Clippersima zaraditi 12.3 milijuna dolara. Prije desetak dana Teodosić je službeno objavio kako neće produžiti ugovor za CSKA iz Moskve te kako mu je želja okušati se u NBA ligi. Osim LA Clippersa za Teodosića su bili zainteresirani Chicago i Utah, a očekuje se kako će u momčadi iz Los Angelesa biti dostojna zamjena za Chrisa Paula koji je nedavno postao član Houston Rocketsa.

Američki mediji navode kako je Teodosić jedan od najboljih dodavača koje je Europa vidjela, a neki ga – zbog stila igre - uspoređuju s legendarnih kanadskim playmakerom Steveom Nashom.

Osim Teodosića, Clippersi su u svoje redove doveli još jednog Europljanina, talijansko krilo Danila Gallinarija, dosadašnjeg člana Denver Nuggetsa. Clippersi su u zamjenu za Gallinarija poslali Jamala Crawforda, Diamonda Stonea i izbor prvog kruga "drafta" 2018. u Atlanta Hawkse, dok je Denver dobio izbor drugog kruga "drafta" 2019.

Oklahoma City Thunder objavio je kako je kompletirao dovođenje sjajnog krila Paula Georgea iz Indiana Pacersa. U zamjenu za Georgea Pacersi su dobili braniča Victora Oladipa i krilo Domantasa Sabonisa, sina legendarnog litvanskog centra Arvydasa Sabonisa.

Veteran, 40-godišnji Vince Carter odlučio je provesti još jednu sezonu u NBA ligi, a Memphis Grizzliese je zamijenio Sacramento Kingsima, dok su San Antonio Spursi angažirali dosadašnjeg krilnog igrača Sacramenta Rudyja Gaya.

Dodajmo još kako je još jedan srpski reprezentativac potpisao NBA ugovor. Bogdan Bogdanović odlučio je napustiti turski Fenerbahče i prihvatio je ponudu Sacramento Kingsa s kojima je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 27 milijuna dolara čime je postao najbolje rookie (novak) u povijesti NBA ligi.