OTKAZAO LONDON

Bolt ne da Englezima da ga pljačkaju

12.07.2010 u 19:01

Bionic
Reading

Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt objavio je da otkazuje planirani nastup u Londonu zbog previsokih poreznih potraživanja domaćina

Bolt će u petak trčati na pariškom Stade de Franceu protiv ove sezone jednako brzog sunarodnjaka Asafe Powella, ali u London ne želi.

'Definitivno otkazujem nastup', bio je kratak i jasan Bolt, a na pitanje je li to zbog činjenice da bi tom utrkom izgubio više nego zaradio odgovorio je: 'Tako mi je rekao menadžer.'

Daily Mail je objavio kako bi prema kompleksnom britanskom poreznom sustavu Bolt praktički bio opljačkan. Ove sezone je osim Londona prijavio još pet mitinga i ako bi taj plan ostao nepromijenjen, na kraju godine Bolt bi im bio dužan isplatiti jednu šestinu svojih ukupnih prihoda. Iako nije Britanac.

Parižani će u petak moći uživati u atletskoj poslastici, 100 metara će rame uz rame trčati ultrabrzi Jamajčani Powell i Bolt, a obojica su ove godine postigli rezultat 9,82.

'Trenutno sam na 80 posto svojih mogućnosti, ali sigurno je samo da želim ostati nepobijeđen. Čujem da će vrijeme biti idealno za trčanje, Asafa je prava konkurencija i u takvim situacijama znaju se dogoditi sjajni rezultati', oprezno Bolt najavljuje nove velike dosege.