2017_World_Handball_Championship_Logo

DOLAZI MU KRAJ?

Bolno iznenađenje za Omeyera uoči velikog finala SP-a!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 27.01.2017 16:39
  • Objavljeno 27.01.2017 u 16:39
Bionic
Reading

Thierry Omeyer gotovo dva desetljeća čvrsto je držao poziciju prvog vratara francuske reprezentacije, ali u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Slovenije utakmicu je uglavnom gledao s klupe. Hoće li Vincent Gerard i u finalu potpuno zasjeniti vratarskog velikana?

Nitko nema više zlatnih rukometnih medalja od Thierryja Omeyera. Prvo reprezentativno zlato osvojio je još davne 2001. godine, da bi zatim nanizao još osam, a za većinu njih bio je najzaslužniji u francuskoj reprezentaciji.

Iako ima 40 godina, i dalje je u vrhunskoj formi i došao je i na ovo prvenstvo kao prva opcija Didiera Dinarta, no stvari su se kroz turnir promijenile. U prvi plan iskočio je impresivni Vincent Gerard koji je u polufinalnom dvoboju protiv Slovenije branio tijekom cijele utakmice i skupio 16 obrana, dok je Omeyer to mogao tek promatrati s klupe.

'Stavljen je u igru zbog njegovog nastupa u četvrtfinalu protiv Švedske i devet obrana. To je bila jedina logika. Nije to bilo lako priopćiti Omeyeru, ali on vjeruje u ovu ekipu i ima povjerenje u suigrače,' objasnio je izbornik Dinart.

Tako je Omeyer na ovom SP-u u Francuskoj dobio svog nasljednika, no svakako je za njega bolno iznenađenje da ga je tako brzo uspio izgurati na klupu, nakon tek tridesetak nastupa za izabranu vrstu. Dobra je to vijest barem za Hrvatsku, jer u eventualnom finalnom obračunu Thierry bi nas vjerojatno ponovo mučio i bolje je da ostane na klupi...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal