izbornik uoči eura

Bolesti i ozljede mogle bi biti 'tajno oružje' naših rukometaša protiv Španjolaca

09.01.2024 u 14:54

Bionic
Reading

Izbornik Goran Perkovac objavio je u konačan popis igrača s kojima će u srijedu krenuti prema Njemačkoj na Europsko prvenstvo u rukometu te otkrio što očekuje od ovog velikog natjecanja

'Ono što smo planirali to smo i odradili. Malo su nas poremetile ozljede i bolesti, ali dolaze pozitivne informacije, Kuzmanović je skoro zdrav, a Mandić ima mali hematom pa se nadam da će i to brzo proći i moguće da kroz tri dana budemo kompletni', kazao je hrvatski izbornik Goran Perkovac te dodao:

'Odigrali smo dvije zadovoljavajuće utakmice. Utakmica protiv Crne Gore je bila solidna, ali druga protiv Slovenije stvarno dobra. Pokazali smo da možemo brzo trčati i odigrati agresivnu i oštru obranu. U napadu smo bili konkretni, okomiti prema golu i tako mora i ostati', kazao je Perkovac.

Prvu utakmicu igramo protiv Španjolaca...

  • +12
Croatia Cup, rukomet: Hrvatska - Slovenija Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL

'O Španjolskoj ne treba trošiti puno riječi. To je jaka, iskusna reprezentacija, imaju sustav i svi u tom sustavu dobro funkcioniraju, ali nije neranjiva. Sve naše utakmice s njima su bile 'na knap' i mi moramo i sada odigrati angažiranu obranu s puno prekida, ne dozvoliti im da oni plešu oko naše zone. Moramo stvarati situacije da oni moraju napade stvarati od početka. Ako to uspijemo, naša je šansa da ih dobijemo. Naša kvaliteta nas može dovesti do toga da dobijemo tu Španjolsku i da u sljedeću grupu prođemo s četiri boda', analizirao je izbornik hrvatskih rukometaša.

No, ima Perkovac i poneko iznenađenje za Španjolce...

'U cijeloj situaciji s tim bolestima i ozljedama, Martinović i Lučin nisu igrali protiv Crne Gore i Slovenije pa Španjolci nisu mogli sve vidjeti. Sad ćemo raditi na tome da i njih uključimo pa to može biti iznenađenje za Španjolce', otkrio je hrvatski izbornik.

Goran Perkovac izjave 9.1.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

Hrvatski rukometaši će na Europskom prvenstvu (10. do 28. siječnja 2024.) u prvom krugu igrati u Mannheimu protiv Španjolske (petak, 12. siječnja, 20.30 sati), Austrije (nedjelja, 14. siječnja, 20.30 sati) te Rumunjske (utorak, 16. siječnja, 18 sati).