EKSTREMNA PROMJENA

'Bolesna' ideja? Neka se bore bez odmora!

24.04.2013 u 10:56

Bionic
Reading

Georges St-Pierre predložio je prilično ekstremnu promjenu u pravilima UFC-a. Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena vjeruje da bi bilo puno zanimljivije kad bi se mečevi odrađivali bez rundi, odnosno kad ne bi bilo pauza za odmor između njih.

Sjajni Kanađanin smatra kako bi trebalo promijeniti pravila na način da prestiž borbe traju jednu rundu od 15 minuta, a u slučaju da je meč za titulu prvaka, onda bi borba trebala trajati jednu rundu od 25 minuta.

'Postoji mnogo stvari koje bih ja mijenjao u ovom sportu. Kao prvo, ne sviđa mi se kako su koncipirane runde. Ja bih ih ukinuo. Ozbiljno, vjerujem da je glupo imati runde u MMA meču. Ukoliko se želi vidjeti tko je najbolji, treba pustiti ljude da se bore. 15 minuta u komadu ili 25 minuta ako je meč za titulu. Čemu uopće runde,' rekao je GSP i dodao:

'Zašto pokušavamo biti poput boksa, pa mi nismo boksači, oni su to uveli kako bi bili prihvatljiviji kao sport. Kada bi ukinuli runde bilo bi puno više završavanja prekidom. Ja bih se puno radije želio boriti u meču s takvim pravilima i onda bi vidjeli tko je zaista bolji. Dajte ljudima da se bore.'