FURY VS USYK

Boksački svijet čekao je ovu vijest; potvrđen meč za apsolutnog teškaškog prvaka

11.03.2023 u 22:42

Bionic
Reading

Svjetska boksačka asocijacija (WBA) objavila je u subotu da je postignut dogovor oko borbe između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usyka, za apsolutnog svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji

WBA-ova objava uslijedila je nakon dugih pregovora za borbu 29. travnja na Wembleyju, a boksači su koristili društvene mreže za oglašavanje i postavljanje uvjeta.

Prvak verzije WBC Fury izjavio je u petak da bi Usyk, prvak verzija WBA, IBF i WBO, trebao dobiti 30 posto zarade od meča, čime je ugrozio njegovo održavanje. Usyk je u petak navečer na društvenim mrežama izjavio da pristaje na ponudu, ali samo ako Fury Ukrajini donira milijun funti.

WBA je tada objavio da je dogovor postignut.

'Predsjednik WBA-e primio je informaciju od timova Oleksandra Usyka i Tysona Furyja da je postignut dogovor za utakmicu za ujedinjenje naslova. Oni traže vrijeme da rade na ugovorima kako bi zaključili posao', stoji u priopćenju WBA-e.

Fury je na Instagramu objavio video poruku u kojoj je rekao da je sparirao s Josephom Parkerom 15 rundi pripremajući se za borbu. Nije potvrđeno je li britanski boksač pristao na donaciju Ukrajini.