KAKO JE POGODIO

Boksački spektakl u Las Vegasu okončan nokautom godine

08.05.2016 u 13:38

Bionic
Reading

Boksački spektakl u Las Vegasu završio je pobjedom Saula ‘Canela’ Alvareza, koji je u šestoj rundi brutalnim 'walk off' nokuatom savladao Amira Khana. Na kraju je napokon napravio ono čemu su se svi nadali, prozvao je Gennadya Golovkina

Amir Khan nije razočarao, to je potrebno prvo reći. Mnogi su očekivali da će Britanac bježati od Canela, u pokušaju da nešto napravi iz kontre, no on to nije radio, nego je otvoreno ušao u meč i na tome mu je potrebno skinuti kapu. Nažalost po njega, na snagu udarca svog protivnika nije bio spreman i upravo ga je takav pristup koštao poraza. No, iz ringa je otišao uzdignute glave.

Bio je to podjednak meč kroz prve četiri runde, pa čak se možda može reći da je Khan odradio bolje te možda ih i dobio na sudačkim karticama, dok je u petoj Canelo pokazao kako je dodao gas te je više puta provukao dobre udarce, kojima je Khanu dao do znanja da meč namjerava završiti prije kraja posljednje runde.

To je i uspio već u šestoj rundi. Otvoreni gard i pristup Khana tog trenutka nisu bili najbolja opcija, a Canelov savršen tajming rezultirao je fantastičnim desnim krošeom u Khanovu bradu te uslijedio pad koji nije bio lijep za gledati. Nije se Britanac ustao još neko vrijeme, no kad je sve bilo gotovo, dobio je priliku nešto reći.

'Nisam došao do kraja meča, no dao sam sve od sebe. Želim biti najbolji, pa se zbog toga želim boriti protiv najboljih. Zato sam prihvatio ovaj meč. No, ovo nije moja kategorija', izjavio je Khan, uz ovacije publike u prepunoj dvorani T-Mobile Center u Las Vegasu.

Canelo je, tijekom svog pobjedničkog govora, pogledao prema dijelu gledališta gdje je bio Gennady Golovkin te je napokon napravio ono što svi čekaju.

'Borit ću se ove godine s ovim momkom! Viva La Mexico!', prenosi njegove riječi Fight Site

Tome se nakon meča pridružio i Canelov menadžer Oscar De La Hoya, koji je samo kratko izjavio:

'Neka se Gennady Golovkin bude spreman javiti kad telefon sutra zazvoni.'

Ispod teksta pogledajte kako je izgledao ovaj sjajni nokaut, sigurno jedan od kandidata za nokaut godine.