Trener lutz stalno uz njega

Bojan Bogdanović u Dubrovniku trenira kao nikada u karijeri; otkrio nam je detalj kojim ga je njegov novi NBA klub iznenadio

16.08.2019 u 06:32

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović već godinama velik dio godišnjeg odmora provodi u Dubrovniku, gradu u koji se zaljubio još kao klinac. No, ovog ljeta popularni Babo radio je napornije nego ikada na svojoj igri, u što smo se uživo uvjerili, kako bi u svojoj novoj NBA momčadi Utah Jazz opravdao velik novac koji su mu dali

Početkom srpnja 30-godišnji Mostarac Bojan Bogdanović kao slobodan igrač prihvatio je ponudu NBA momčadi Utah Jazz koja mu je nakon sjajnih igara u dresu Indiana Pacersa ponudila četverogodišnji ugovor vrijedan 73 milijuna dolara.

Tako je Bogdanović, koji je u NBA ligu stigao 2014. godine kada je zaigrao za Brooklyn, nakon pet odigranih sezona stekao reputaciju jednog od najboljih šutera lige. Uostalom, prošle je sezone imao prosjek od 18 koševa po utakmici, 4.1 skoka i 2.0 asistencije uz šut za tricu sjajnih 42.5 posto. Nakon njegove najbolje sezone u karijeri stigao je i ugovor života.

Kako bi se što bolje uklopio u sustav igre trenera Quina Snydera u Dubrovnik je na desetak dana stigao i pomoćni trener Zach Guthrie koji je, usprkos velikim vrućinama i tisućama turista koji pohode Dubrovnik, svakodnevno radio u dvorani Gospino polje po zaista velikoj sparini (nema klima uređaja u dvorani!) s novim igračem Jazzera. Taj potez pomalo je iznenadio Bogdanovića, ali mu je ujedno i pokazao koliko im je svima u klubu stalo do njega. Pogotovo glavnom treneru Snyderu koji Bogdanovića vidi kao igrača udarne petorke od kojeg se očekuju - koševi i dobra obrana.

'Uvjeren sam kako će se Bojan sjajno uklopiti u naš sustav igre, a boljeg šutera na tržištu teško da smo mogli naći. Zaista bismo mogli imati ubojitu petorku kada je šut za tri poena u pitanju', kratko je za tportal kazao simpatični Guthrie koji je na svom laptopu Bogdanoviću pokazivao detalje akcija u kojima će igrati na njega. Ništa se ne prepušta slučaju.

'Zaista smo dobro radili cijelog ljeta i jako sam zadovoljan. Cijelo vrijeme uz mene je trener Danijel Lutz, s kojim surađujem već godinama, a dolazak pomoćnika Jazza iz SAD-a je dokaz koliko se u mojoj novoj momčadi pazi na detalje', kazao je za tportal Bogdanović koji je u Dubrovniku pronašao svoj drugi dom jer je poznato kako je već kupio nekoliko nekretnina u najpoznatijem hrvatskom gradu.

'Dubrovnik sam zavolio još kao dijete kada bih dolazio s roditeljima i sestrama u ovaj prelijepi grad. Eto, već sam ranije rekao kako sam presretan što sam si mogao ispuniti dječačku želju i što sam kupio lijepu kuću na Stradunu, u samom središte stare gradske jezgre', sa smiješkom je rekao Bogdanović kojeg se često može vidjeti u šetnji Stradunom u društvu prijatelja ili djevojke.

No, kada je Dubrovnik u pitanju Bogdanović je odredio kako će se aktivno odmarati do Velike Gospe, a nakon toga kreće s malo žešćim radom u Zagrebu, u dvorani Dražena Petrovića. Plan mu je, kako nam je rekao, trenirati u Zagrebu do početka rujna kada će krenuti prema svom novom odredištu – Salt Lake Cityju u američkoj saveznoj državi Utah.

Ono što je jasno Bojan će u SAD stići potpuno spreman i željan novog dokazivanja.

'Iskreno, više bih volio da sam ljeto proveo na pripremama za Svjetsko prvenstvo s hrvatskom reprezentacijom, ali što je tu je. Što se momčadi Utah Jazza tiče očekujem dobru sezonu i mislim da su čelnici kluba posložili jako dobro momčad iako će nam trebati vremena da se mi novi igrači uigramo. Svi nam predviđaju borbu za vrh Zapadne konferencije, a ono što je sigurno jest kako će po mom mišljenju ovo biti najneizvjesnija i najnapetija NBA sezona nakon dugo vremena. Teško je predvidjeti tko bi mogao do finala... Pa pogledajte samo Zapad, od 15 momčadi možda 2-3 ne računaju na visok plasman i vodit će se velika borba za play-off pozicije', dodao je dobro raspoloženi Bogdanović.

Kako bi u top formi otišao put SAD-a Bogdanović uz sebe stalno ima trenera Danijela Lutza koji ga poznaje u dušu i koji s njim radi od prvih dana kada je stigao iz Real Madrida u Cibonu.

'Istina, jako dugo surađujemo i ono što je najvažnije kod Bojana, u ovoj fazi njegove karijere, jest usavršavanje segmenata u njegovoj igri koje već od ranije jako dobro izvodi. Naravno, radili smo i na nekim detaljima koji će mu biti potrebni u momčadi u Utah Jazza, a za to je najzaslužnija suradnja s pomoćnikom u tom klubu Zachom Guthriejem s kojim je ovdje u Dubrovniku bio užitak raditi', kazao je Lutz dodavši:

'Bojan je kompletan profesionalac i način na koji je naporno radio cijelo ljeto, za vrijeme godišnjeg odmora, je samo potvrda toga. Naravno, tako nešto se i očekuje od nekoga tko ima status kao što ga Bojan trenutačno ima u NBA ligi.'

  • +14
Bojan Bogdanović - bivši igrač NBA momčadi Indiana Pacers Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DAVID MAXWELL/EPA