NBA liga

Bojan Bogdanović promašio sa sirenom tricu za pobjedu u drami protiv Clippersa; Ivica Zubac bio je jedan od najboljih

27.12.2022 u 08:42

Bionic
Reading

U sinoćnjem okršaju LA Clippersa Ivice Zubca i Detroit Pistonsa Bojana Bogdanovića slavili su gostujući Clippersi nakon produžetka i dramatične završnice, a obojica hrvatskih košarkaša su pružili odlične partije

Clippersi su slavili sa 142-131, a Ivica Zubac je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa 12 koševa (šut iz igre 4/5), 15 skokova te jednom asistencijom i jednom ukradenom loptom u 41minuti provedenoj na parketu.

Najbolji strijelac utakmice i Clippersa, koji su u zadnjoj četvrtini nadoknadili zaostatak od 14 poena, bio je Paul George sa 32 koša i 11 asistencija. Luke Kennard ubacio je 18 koševa za Los Angeles, dok su Marcus Morris Sr., Norman Powell i John Wall ubacili po 16 koševa.

George je zauvijek doveo Clipperse u vodstvo nakon krađe i zakucavanja četiri minute do kraja produžetka. Clippersi su bili bolji od Pistonsa 14-3 tijekom dodatnog dijela, a George je postigao polovicu njihovih poena.

Bojan Bogdanović, koji je na terenu proveo 39:27 minuta, predvodio je osam igrača Pistonsa s dvoznamenkastim učinkom sa 23 poena. Tome je pridodao tri skoka, tri asistencije, dvije ukradene lopte i jednu blokadu. Isaiah Stewart ubacio je 21 poen, Killian Hayes 18 uz 10 asistencija, a Jalen Duren je dodao 15 poena i 12 skokova.

Reggie Jackson postigao je svih svojih 14 poena u prvom poluvremenu.

Clippersi su na poluvremenu poveli 66-61, a onda su drugo poluvrijeme otvorili serijom 13-6.

S par Georgeovih slobodnih bacanja 7:26 do kraja četvrtine Los Angeles je povećao vodstvo na 86-71. Pistonsi su ubrzo smanjili zaostatak na četiri koša zahvaljujući seriji 11-0.

Detroit je poveo s 92-91 Stewartovim zakucavanjem, a Hamidou Diallo pogodio je tricu nakon izgubljene lopte Clippersa u posljednjoj sekundi četvrtine, donijevši Pistonsima prednost od 100-96.

Zubac je zabio koš u sedmoj minuti zadnje četvrtine i smanjio vodstvo Detroita na 113-112. Međutim, Pistonsi su tada upisali 13 neodgovorenih poena, uključujući Stewartovu tricu i Bogdanovićev koš nakon asistencije Hayesa.

Clippersi su na to odgovorili serijom 16-2 i iznudili produžetke. Powell je pokrenuo povratak tricom, a Nicolas Batum također je zabio tricu. George je imao priliku izjednačiti 21,2 sekunde do kraja, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje, ostavljajući Detroit u prednosti 127-126.

Na Hayes je tada napravljen prekršaj i on je pogodio jedno slobodno bacanje povećavši prednost Detroita na 128-126. Terance Mann izjednačio je sa svojim prvim košem na utakmici pet sekundi do kraja. Bogdanović je uz sirenu za kraj promašio potencijalnu pobjedničku tricu.

Standings provided by Sofascore