SLUŠA SE BOBANA

Ante Rebić nije krenuo dobro u Milanu, a onda je jedna odluka trenera promijenila sve: To je dobitna formula!

11.02.2020 u 11:16

Bionic
Reading

Ante Rebić opet igra u formi u kojoj je igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2019., kada je bio jedan od najboljih igrača Hrvatske. To je svakako najbolja moguća vijest za čelnike, ali i navijače velikog Milana

Imoćanin Ante Rebić, nogometaš iz mjesta Vinjani Donji, koje broji nekih 2000 stanovnika, imao je težak put do uspjeha. Preko kluba RNK Split, u kojem se igrački afirmirao, vrlo rano je kao 19-godišnjak otišao u Serie A nakon što ga je u transferu teškom 4,5 milijuna eura kupila Fiorentina. No igrački je stasao u Njemačkoj kao igrač Eintrachta, iz kojeg je početkom rujna 2019. stigao na posudbu u AC Milan, na inzistiranje jednog od čelnika kluba, Zvonimira Bobana, također Imoćanina.

No već nakon prvih nekoliko utakmica vidjelo se da nije u pravoj formi, ali i da mu ne odgovara način igre njegove nove momčadi. Kritike na račun njegove igre bile su sve češće, ali u zadnje vrijeme gotovo se preko noći sve promijenilo. Dio zasluge za to svakako ima dolazak Zlatana Ibrahimovića, s kojim se Rebić sjajno nadopunjuje, a drugi dio jest taj što je napokon zaliječio sve ozljede i 'leti travnjakom' kao na SP-u u Rusiji.

Uostalom, u zadnje četiri utakmice Rebić je za AC Milan zabio četiri puta, a posebno je dobar bio u nedavnom derbiju protiv Intera, u kojem je zabio gol za 1:0 upravo na Ibrahimovićevu asistenciju. Dominirao je terenom, često se našao u situaciji opasnoj po gol protivnika i bio ga je užitak gledati opet tako razigranog.

Ugledni talijanski list La Gazzetta dello Sport piše o Rebiću u superlativima, uz naglasak na trenere koji su ga preporodili, a to su naravno strateg Milana Stefano Pioli te hrvatski izbornik Zlatko Dalić, koji mu je u teškim trenucima davao priliku i dizao samopouzdanje.

'Ante Rebić očito se želi odmah pozicionirati kao jedan od ključnih igrača Milana, kao igrač koji rješava utakmice. U derbiju je pokazao koliko je važno kad krene od početka utakmice', piše između ostalog La Gazzetta dello Sport.

Osvrnuo se novinar Gazzette i na taktički dio u kojem je konstatirao da sada Rebić igra vrlo slično onome kako igra i u Hrvatskoj. Očito je to bila tajna uspjeha.

'Rebić se borio s osobnošću igrača kojem smo se svi divili tijekom Svjetskog prvenstva, kada je dominirao trkom i tjelesnom spremnošću, s kojom se malo tko može pohvaliti u sastavu Milana. Uz to, Piolijeva taktika je očito bila preseliti Rebića u komotniju poziciju, upravo na mjesto na kojem je briljirao s Hrvatskom do finala u Rusiji, tj. na krilo u zonu trojice veznih igrača. Kod Dalića je Rebić sjajno igrao krećući se na desnu stranu, a to je očito i dobitna formula za Milan', piše u komentaru Gazzette.

Dodajmo kako prema Transfermarktu Rebićeva vrijednost trenutačno iznosi 30 milijuna eura, a ako ovako nastavi, nema sumnje kako će AC Milan na kraju sezone otkupiti njegov ugovor od Eintrachta. Pogotovo ako ovako nastavi zabijati…